szon-sportoldal

2012.02.16. 08:38

Jualomjáték a legjobbakkal

Zsinórban tizenharmadszor szerepel a Magyar Kupa négyes döntőjében az NRK-Nyíregyháza.

Zsinórban tizenharmadszor szerepel a Magyar Kupa négyes döntőjében az NRK-Nyíregyháza.Isteni szerencse, hogy az NRK-Nyíregyháza női röplabdacsapatának tagjai nem szerdán pattantak (kis)buszra: a jeges széllel megspékelt ítéletídőben akár árokban is végződhetett volna a tervezett fővárosi túra. A nyírségi gárdának azonban pénteken lesz jelenése a Vasas-csarnokában – kiemelendő tényező: zsinórban tizenharmadszor mutathatja meg magát a Magyar Kupa négyes döntőjében.

Mégpedig egyetlen NB II-es együttesként, ami ugyancsak egyfajta kuriózum. A soros ellenfél az élvonalbeli bajnoki tabellát jelenleg is vezető, címvédő BSE mellett a harmadik Gödöllő, illetve a Közép-európai Ligában szereplő házigazda társaságában, vagyis a honi elittel csatázva. Persze, az elmúlt években a szabolcsiak is a krémhez tartoztak, anyagi gondok miatt kényszerültek a második vonalba.

– Tisztes, becsületes helytállást, jó játékot remélek, ez az alapelvárás – közölte igényét Balázs István, az NRK edzője. – Bízom abban, megfelleő partnerei leszünk a sportág három legjobbnak tartott magyar csapatának, amelyből kettővel egészen biztosan találkozunk a hét végén. Nyugodtan kijelenthető: számunkra jutalomfellépés a kupadöntő, riválisainkkal szemben mi csak nyerhetünk az „ügyön”. Ugyanakkor érzékelem a lányok elszántságát, noha ők is tudák, az esélyek nem mellettünk szólnak, talán lehet keresnivalónk.

Való igaz, bajos lenne a Nyíregyházát kikiáltani szuperfavoritnak, mindazonáltal bravúros menetelésük közben két első osztályú ellenfelet is kiejtettek. Előbb a Kaposvár, majd a Miskolc volt az áldozat, és előzetesen erre sem sokan fogadtak volna...

– A kilátásokról elég talán annyit mondani: amíg mi ebben a bajnoki szezonban még nem játszottunk 3:2-es meccset, illetve egyet igen, éppen a kupasorozatban, amikor a nyolc közé jutásért ilyen különbséggel vertük a Kaposvárt, addig a BSE rangadókon edződött, sokkal több kiélezett mérkőzést játszott – hívta fel a figyelmet egy árulkodó adalékra Balázs István, akinek momentán Roma Flóra kézsérülése okozza a legfőbb fejtörést. Az ifjú center nagyon megszenved a makacs bántalmakat, bevetése erősen kétséges.

A program szerint a másik ágon esedékes Vasas–Gödöllő összecsapást szombaton tudják le, emígyen a bronzmeccs és a finálé vasárnapra marad. Az NRK különítménye a két rá váró találkozó között nem tér haza, Budapesten tölti az éjszakákat.

- Koncz Tibor -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!