szon-sportoldal

2012.02.18. 20:37

Tovább mélyült a gödör

Téthelyzetben megremegtek a kezek, az NYKK a Pécs elleni hazai meccsét is elvesztette.

Téthelyzetben megremegtek a kezek, az NYKK a Pécs elleni hazai meccsét is elvesztette.

Az utánpótláskorú csapatok kellő alaphangot adtak a szombat esti élvonalbeli férfibajnokira, a nyíregyháziak hosszabbítás után nyertek 104–101-re. Mivel az előmeccs elhúzódott, már gyülekeztek a nézők a lelátón, mire Jakab Péterék elkönyvelték a sikert, és sokan adták volna, ha a „nagyok” is hasonlóan izgalmas körülményket között, de megnyerik a Pécs elleni létfontosságú bajnokit.

A bemutatás előtti Hooligans-dal által az dübörgött a hangfalakból, hogy „legyen valami pezsgés”, de a csapatok álmosan kezdték a csatát. Szűk három perc alatt egyetlen egy Mohácsi Máté-büntető került a jegyzőkönyvbe, majd a hazai bedobó első negyedbeli nyolc pontjának is köszönhető volt, hogy az első szünetet minimális előnnyel zárta az NYKK. A második negyedben Ivan Miskovics visszapöcizett két támadólepattanót, és a védekezéssel sem volt gond, így nyolc pontos, lélegzetvételnyi előnyhöz jutott a házigazda, de mire kifújtuk volna a felhasznált oxigént, Andrija Csirics triplája és zsákolása után a baranyaiak tartottak elérőbb (28–29). Miskovics továbbra is jól dolgozott a támadópalánk alatt, majd amikor Kandics a második tripláját is bevágta, akkor újra meglépett 40–35-re Ferenczi Tamás legénysége. Sőt, Brandon Fields megmozdulásával már hét is volt közte, de az addig passzív Jara Rubin Doyne két találatával – közte a félidőzáró tízméteres triplával – jócskán szűkített a távolságon a mecsekaljai társaság.

Térfélcsere után mindkét csapat támadójátéka felpörgött, Kandics, Fekete István illetve Tóth Norbert és Kovács Péter révén itt is, ott is potyogtak a triplák. Fieldsnek megint nem ment a büntetőzés, Miskovics viszont nagyot alakított a palánk alatt, ám Csirics negyedik hármasával hosszú idő után újra átvette a vezetést a PVSK. Fields méretes zsákolása után hatodik próbálkozásra végre az első büntetőjét bedobta, kétpontosra csökkentve csapata hátrányát (65–67) az utolsó felvonás előtt. A záró rész aztán hazai szempontból rémesen indult, Doyne pedig ekkor már megállíthatatlan volt. Labdaeladások borzolták a szurkolók idegeit, amikor pedig Fields és Kandics kezéből is az oldalvonalon túlra csorgott a labda, akkor megállapíthattuk: nem bírják a téthelyzetet a játékosok. Az U23-as meccs mind a 45 (!) percének fáradtságával beálló Polyák László triplája jelentette az utolsó mentsvárat, de csak addig, amíg Doyne és Csirics a következő három vendégtámadásból három triplát dobott. Fields büntetőivel egy perccel a vége előtt sikerült felzárkózni egy triplányi távolságra, de Doyne bevágta a meccset végleg eldöntő középtávolit.

Visszatérve a tétre, az az újabb vereség után immár végleg nyomni fogja a nyíregyházi vállakat. Innentől most már kimondva kimondatlanul az osztályozó elkerülése, az egyenes ági bentmaradás kiharcolása forog kockán.

Jegyzőkönyv

Marso-Vagép Nyíregyháza KK–Pécsi VSK 83–92 (19–18, 23–22, 23–27, 18–25)

Bujtosi csarnok, 800 néző, v.: Vígh, Török R., Pozsonyi.

NYKK: Fekete 6/6, Fields 18, Mohácsi 13/3, Kandics 19/12, Miskovics 20. Csere: Sitku 4, Polyák 3/3. Edző: Ferenczi Tamás.

Pécs: Vaszojevics 10, Kovács P. 10/6, Doyne 30/12, Csirics 27/15, Tóth N. 9/3. Csere: Csabay, Eilingsfeld 6. Edző: Csirke Ferenc.

Kipontozódott: Eilingsfeld (37. perc).

Az eredmény alakulása, 6. perc: 11–7, 9.: 17–18, 14.: 28–20, 16.: 28–29, 19.: 40–35, 24.: 51–45, 27.: 60–53, 29.: 60–63, 32.: 67–75, 37.: 70–81, 39.: 81–84.

Mesterszemmel

Ferenczi Tamás: – A harmadik negyedbeli bosszantó labdaeladásainkat azzal büntette a Pécs, hogy átvette a vezetést, az utolsó játékrészben pedig csak a felzárkózásra futotta az erőnkből, a végjátékban ismét fölénk kerekedtek.

Csirke Ferenc: – A második félidőben bevetett zónánkkal összezavartuk a Pécset, a végén pedig Jara Rubin Doyne és Andrija Csirics olyan extra kosarakat szerzett, amelyekre a magyar mezőnyben csak ők képesek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!