szon-sportoldal

2012.02.13. 10:13

Tudja, mit éltek át Djokovicsék

Előfordulhat, hogy a következő Davis Kupa-meccsét Nyíregyházán játssza a magyar válogatott, így Fucsovics Márton is.

Előfordulhat, hogy a következő Davis Kupa-meccsét Nyíregyházán játssza a magyar válogatott, így Fucsovics Márton is.Sikeresen tért vissza a Davis Kupa-válogatottba Fucsovics Márton, aki egy-egy megnyert és elvesztett mérkőzéssel járult hozzá az írek elleni 3–2-es győzelemhez. Az euro-afrikai zóna II. csoportjában kiírt szegedi mérkőzésen a nyíregyházi játékos a legjobb ütemben nyert, hiszen pénteken este azok után lépett fel Conor Niland ellen, hogy előtte Kellner Ádám elvesztette mérkőzését. Márpedig 0–2 után már nem biztos, hogy lett volna visszaút.

– Ilyenre nem is mertem gondolni, csak az foglalkoztatott, hogy mindenképpen nyernem kell – mondta Fucsovics Márton, aki az elmúlt hetek versenysorozatából és a hétvégi válogatott mérkőzésből eredő fáradtságot a héten lakóhelyén, Nyíregyházán piheni ki. – Ez volt életem első ötszettes mérkőzése, amely több mint négy órán át tartott és este fél tizenkettőkor lett vége. Most már tudom, hogy mit élhetett át a legutóbbi ausztrál nyílt bajnokság két döntőse, Novak Djokovics és Rafael Nadal. Nekem is akadt több holtpontom a mérkőzésen, különösen a negyedik szett volt kritikus, és mivel az úszni látszott, már ekkor megpróbáltam tartalékolni a döntő szettre. Sikerült is újítani, hihetetlenül jó érzés volt győztesen lejönni a pályáról.

Ugyan a csapathirdetéskor Marcit a párosmeccsre is nevezte Hornok Miklós szövetségi edző, szombaton végül nem kapott lehetőséget. Szomorú volt emiatt?

– Egyáltalán nem bántam, hogy így alakult – felelte a kétszeres junior Grand Slam-bajnok. – A taktikánk az volt, hogy minél frissebb játékosokkal álljunk ki, az én erőmet az esetlegesen mindent eldöntő ötödik meccsre tartalékolta a kapitány. A változtatások bejöttek, hiszen párosban is nyertünk, majd az egyesben is beugró Balázs Attila a mindent eldöntő győzelmet is megszerezte. Úgy volt, hogy a végén Lukács Dénes játszik helyettem, de neki fájt a válla, így nekem jutott szerep a záró mérkőzésen, ám mivel annak már nem volt tétje, kevésbé motiváltan játszottam. Amúgy felemelő egy ilyen mérkőzésen játszani, a nemzeti színeket képviseljük, bent ül velünk az edző és a közönség is lelkes.

Hazai pályán?

Fucsovics Mártonnak az lenne az igazi hazai pálya, ha egyszer Nyíregyházán vívhatna egy ilyen mérkőzést. Vasárnap már meg is kezdődtek a tárgyalások abban az ügyben, hogy a mieink következő, lettek (a balti állam csapata a soraiban tudhatja a korábbi top huszas játékost, a világranglista jelenlegi 71. helyezettjét, Ernests Gulbist) elleni mérkőzésének április 6-8. között a bujtosi csarnok adhasson otthont.

– Nagyon boldog lennék, ha szülővárosomban szerepelhetnék egy ilyen mérkőzésen, és örülök, hogy az illetékesek is felfedezték ennek a lehetőségét – mondta a témáról Fucsovics Márton.

Az immár húsz éves játékos addig sem fog unatkozni, hiszen a jövő héten a horvátországi Zágrábban versenyez, aztán Portugáliában, majd Franciaországban ragad ütőt. A lettek elleni Davis Kupa-találkozót követően pedig az Egyesült Államokban szerepel majd.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!