szon-sportoldal

2012.02.09. 12:32

Új tulajdonosokkal új célok

A harmadik évben már a feljutásért kell küzdenie az NYKSK Nyír-Komplett csapatának.

A harmadik évben már a feljutásért kell küzdenie az NYKSK Nyír-Komplett csapatának.Amit tizenhét nap alatt meg lehetett csinálni, azt megcsináltuk. Támogatóinknak nem biankót akarunk adni, hanem majd egy piacképes terméket - kezdte a sajtótájékoztatót csütörtökön Kósa Árpád, az NYKSK Nyír-Komplett NB I. B-és férfi kézilabda csapatát működtető Nyíregyházi Kézilabdáért Nonprofit Kft. egyik tulajdonosa.

Fontos az utánpótlásnevelés

Az új vezető ezt követően a célok megfogalmazásába kezdett, miszerint az idei bajnokságban a bennmaradás a cél, a következő bajnokságban az első ötben zárni, 2013-2014-ben pedig az élvonalba jutásért küzdeni. Az eredményesség mellet fontos feladatnak tekintik az utánpótlásbázis szélesítését, ezért középtávú feladatként nem csak megyei, hanem határon túli iskolákkal is fel fogják venni a kapcsolatot. Kósa Árpád azt is elmondta, hogy bár a bujtosi csarnok állapota nem túl rózsás, élvonalbeli csapat sincs most a megyében, azért tavasszal egy válogatott mérkőzést mindenképpen szeretnének Nyíregyházára hozni.

A tulajdonos köszöntötte tulajdonostársát Varga Zsoltot, a támogatókat, így a névadó Nyír-Komplett képviseletében Horváth Ágnest, illetve megemlítette a Stella Rose Éttermet és a Tipographic Kft-ét, mint akik sokat segítenek. A tulajdonosok a támogatói kör bővítésén fáradoznak, mert miként újfent kihangsúlyozta: egy piacképes terméket szeretnének a csapatból.

A szakmai vezető továbbra is Bartha Dénes, a Nyírsuli kötelékeiben tartozók fiatalok közül öttel (Nagy Martin, Tuska Szabolcs. Kiss Gábor, Varga Péter, Kun Szabolcs és Havel Krisztián) szerződést kötöttek. Miként azt már korábban megírtuk, a csapattól távozott Varga László, leigazolták viszont Szűcs Balázst (Balmazújváros), Dancs Máté is visszatért, igaz kettős igazolással a tiszavasvári csapatban is játszhat. Az új beállós a szabadkai, de horvát állampolgársággal is bíró Nenad Kanurics, aki legutóbb Salgótarjánban játszott.

Ingyenes a vasárnapi meccs

A csapat új technikai vezetője Nádasdi Mariann, aki egykori játékosként igen közel áll a kézilabdázáshoz. A játékosok nevében Tarnavölgyi Gergely kapott szót, aki kihangsúlyozta, hogy a csapat mindent megtesz majd a célok eléréséért. A remek átlövő az új mezben feszített, amelyen egyik médiatámogatóként lapunk logója is látható.

A csapat főhadiszállása továbbra is a bujtosi csarnok, amely a immár a Kormányhivatalhoz került. A bajnoki nyitány vasárnap 18 órától lesz, ám a Tiszavasvári úti csarnokban. Az új vezetés gesztusaként az Eger elleni derbit ingyen nézhetik meg az érdeklődők.

- Mán László -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!