szon-sportoldal

2012.02.08. 11:18

Világbajnoki érmeket hoztak Tökölről

A nyíregyházi és az újfehértói Tai Qi SE valamint a Gönczi Team SE versenyzői is remekeltek.

A nyíregyházi és az újfehértói Tai Qi SE valamint a Gönczi Team SE versenyzői is remekeltek.A Magyar Kempószövetség rendezett már világ- és Európa-kupát, de világbajnokság rendezésére most először szerzett jogot. Így aztán a tragikusan elhunyt Juhász Ferenc mester emlékére kiírt hagyományos viadal ezúttal kempó világbajnokság is volt egyben, és ezen 15 ország 400 versenyzője lépett tatamira.

A Miló András nagymester által felkészített Nyíregyházi Tai Qi SE versenyzői közül Muszbek Petra két versenyszámban is az élen végzett: világbajnok lett a serdülő korcsoportban light contact küzdelemben és korengedménnyel indulva a felnőttek mezőnyében a chikara kurabe (három menetes küzdelem, az elsőben a kick-bokszhoz hasonlóan kézzel-lábbal harcolnak egymással a felek, a második a földrevitel, a harmadik pedig a földharc) versenyszámban is. Petra két további érmet is begyűjtött: fegyveres formagyakorlatban a második helyen végzett, míg pusztakezes formagyaklorlatban a harmadik pozícióban zárt.

Az egyesület versenyzői közül még Vaskó Dániel szerzett világbajnoki címet, ő a serdülők chikara kurabe versenyszámában bizonyult a legjobbnak, light contact küzdelemben pedig ezüstérmes lett. A felnőttek között versenyző Ignácz Melitta light contact küzdelemben és chikara kurabéban egyaránt a harmadik helyen végzett, míg formagyakorlatban az ötödik pozíciót sikerült megcsípnie.Kopócs Mátyás a junior light contact küzdelem kategóriában ért el negyedik helyezést, míg Vaskó Dávid a felnőttek chikara kurabe versenyszámában lett hatodik. Szinkron formagyakorlatban a Tai Qi SE Muszbek Petra, Ignácz Melitta, Kopócs Mátyás összeállítású csapata a dobogórtól épphogy lemaradva a negyedik helyezést szerezte meg.

A helyezések is értékesek

Az immár világbajnoki versenyről nem hiányozhattak az Izsó J. Mihály mester vezette Újfehértói Tai Qi Klub sportolói sem, és ők is hasonlóan sikeresen szerepeltek. Világbajnok lett Szabó Ingrid (felnőtt light contact) és Balsa Dávid (junior light contact), utóbbi egy ezüstérmet is szerzett a chikara kurabe versenyszámban. A juniorkorú Pásztor Ádám két ezüstöt is begyűjtött küzdelemben: light contactban és chikarában egyaránt a dobogó második fokára állhatott fel. A fehértóiak közül a dobogó harmadik fokára állhatott Barabás Csaba (junior chikara kurabe) és Fazekas Márk (junior fegyveres formagyakorlat). Ötödik lett Szabó Ingrid fegyveres formagyakorlatban és Barabás Csaba light contact küzdelemben.

Nyolc siker az aranyért

A tököli viadalon a nyíregyházi Gönczi Team SE versenyzői is alaposan kitett magáért. A viadal csapatversenyén a Gönczi Team a harmadik helyen zárt. Gönczi János tanítványai közül Gönczi Alex (50 kg) light contact és chikara kurabe versenyszámban egyaránt világbajnoki címet szerzett nyolc győztes mérkőzéssel. Ugyancsak a dobogó legfelső fokára állhatott Morvai Kevin (45 kg, chikara kurabe) és Éltető Daniella (69 kg, full contact), Nagy Norbert (+93 kg, light contact), Gönczi János (82 kg, light contact). Herczku Miklós két ezüsttel tért haza (65 kg, light contact, chikara kurabe) és ugyancsak második helyen zárt Morvai Tícia (35 kg, light contact), Németh Ádám (63 kg, full contact) Éltető Péter (82 kg, light contact), valamint Éltető Daniella (69 kg, light contact).

Bronz jutott Herczku Tamásnak (50 kg, light contact, chikara kurabe) és Hollik Lászlónak (84 kg, full contact), míg Tamás Áron (79 kg, full contact) a negyedik helyen végzett.

- Bodnár Tibor -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!