szon-sportoldal

2012.03.08. 10:51

Párosban az elődöntőért játszhatott

Fucsovics Mártonnak egyéniben nem volt szerencséje a sorolással a sorban az első angliai teniszversenyén.

Fucsovics Mártonnak egyéniben nem volt szerencséje a sorolással a sorban az első angliai teniszversenyén.Három fellépésből állt Fucsovics Márton e heti angliai versenye. A nyíregyházi teniszező a londoni edzőközpontban töltött napok után Birminghamben vett részt 15 ezer dollár összdíjazású, keménypályás viadalon, amelyen a verseny jellegéhez képest erős mezőny gyűlt össze.

Fucsovics (a világranglistán 572.) egyesben az ötödik helyen kiemelt finn Timon Nieminent (334.) kapta az első fordulóban, és nem sikerült eltüntetni a rangsorban köztük meglévő több mint kétszáz helynyi különbséget – az északi versenyző két játszmában kerekedett felül. Párosban Marcus Daniell személyében új-zélandi partnere volt Marcinak, akivel az első mérkőzésüket szuper tie-breakben megnyerték, az elődöntőbe jutásért viszont vereséget szenvedtek a második helyen rangsorolt hazai duótól. A jövő héten újabb angliai viadal szerepel Fucsovics Márton programjában.

ITF-future-verseny

Birmingham (Anglia), 15 ezer dollár, kemény pálya

Egyes. 1. forduló: Nieminen (finn, 5. kiemelt)–Fucsovics 6:2, 7:6.

Páros. Nyolcaddöntő: Daniell, Fucsovics (új-zélandi, magyar)–Gill, Rosenzweig (brit, francia) 4:6, 6:2, 12–10. Negyeddöntő: Eaton, Inglot (brit, 2.)–Daniell, Fucsovics 6:3, 6:4.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!