szon-sportoldal

2012.04.03. 09:47

Tét-, de nem célnélküli mérkőzés

Nagykállóban, az alapszakaszgyőztes Falco elleni zártkapus meccsel búcsúzik a szezontól az NYKK.

Nagykállóban, az alapszakaszgyőztes Falco elleni zártkapus meccsel búcsúzik a szezontól az NYKK.Miután a korábbi évekkel ellentétben az alsóházban nem lesz rájátszás (csupán a 13. és 14. helyezettek vívnak két nyert mérkőzésig tartó párharcot a kiesés elkerüléséért), ezért a Marso-Vagép NYKK a 2011/2012-es élvonalébeli férfibajnokság során szerdán az utolsó mérkőzését játssza. Szokatlan körülmények között, Nagykállóban – zárt kapuk mellett. Az ellenfél a Falco KC csapata, amely az utolsó forduló eredményétől függetlenül már megnyerte az alapszakaszt, így a rájátszás során végig élvezheti a hazai pálya előnyét. A meccs tehát teljesen tét nélküli. De mi a célja „hazai” szempontból?

– Elsősorban az, hogy teher nélkül játsszunk egy jó mérkőzést a szombathelyiekkel és mindenki kapjon kellő játéklehetőséget – válaszolta Ferenczi Tamás. – Ha úgy adódik, természetesen szeretnénk megnehezíteni az éllovas dolgát, ettől függetlenül valamennyi benevezett kosarasunk a pályára fog lépni. Fontos szempont az is, hogy ne sérüljön meg senki a két csapatból. Most mondhatnám azt is, hogy annyi megpróbáltatás után szépen szeretnénk búcsúzni a közönségünktől, de erre a kialakult helyzetben nem lesz módunk.

A csapatot mindig elkíséről Falco szurkolóknak ezúttal nem érdemes bevállalni az országot átszelő turnét, és azon sem lepődnénk meg, ha a szombathelyiek néhány kulcsembere is otthon maradna. A nyíregyháziaknál az amerikai Fred Warrick továbbra is sérült, így a négy légiós közül ő lesz a kimaradó az évzáró bajnokin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!