szon-sportoldal

2012.05.14. 11:12

Az egyik kiharcolta, a másik belőtte

A nyíregyházi színekben az élvonalat is megjárt két kemecsei játékos sokat tett a forduló meglepetéséért.

A nyíregyházi színekben az élvonalat is megjárt két kemecsei játékos sokat tett a forduló meglepetéséért.Munkamegosztással érte el a Kemecse, hogy legyőzte a bajnoki címre hajtó Nyírbátort az NB III-ban: a vendégvezetés után Szilágyi Norbert harcolta ki és Miskolczi László értékesítette a büntetőket. A hazaiak által ilyen módon 2–1-re megnyert mérkőzés után a két élvonalat is megjárt játékos hivatott a kérdés megválaszolására, hogy kiharcolni vagy értékesíteni nehezebb a tizenegyest?

– Nem tudom, nekem annyi volt a dolgom, hogy belőjem azokat – mondta 97 NB I-es meccsel a háta mögött Miskolczi László, aki jobboldali védőt játszott a szombati mérkőzésen. – Balogh Gyulával és Szilágyi Norberttel együtt hárman vagyunk kijelölve a büntető végrehajtására, előbbi eltiltása miatt nem játszhatott, Sziszivel pedig az első tizenegyes előtt megbeszéltük, hogy most én rúgom. A másodiknál még egyértelműbb volt a helyzet, mivel csapattársamat ápolni is kellett, így megint odaálltam. Szerencsére egyik alkalommal sem remegett meg a lábam, nagy erővel vettem célba a kapu jobb oldalát. Mindenképpen szerettük volna kijavítani a DEAC elleni botlásunkat, és bár a második félidőben már csak a védekezésre tudtunk koncentrálni, ez sikerült. A meccs hajrájában nemcsak a Bátor, hanem a szél is benyomott minket a kapu elé, de átvészeltük ezt az időszakot, sőt, Iván Zsolt már korábban eldönthette volna meccs sorsát. Reálisan nézve még arra van esélyünk, hogy a tabellán előttünk állók közül a Baktát és a DEAC-ot megelőzzük, így akár hetedikek is lehetünk. A sorsolásunk ehhez elvileg adott, de a tuzséri vereség óta tudjuk, hogy minden ellenfelet nagyon komolyan kell vennünk.

Az élvonalban 27 fellépést számláló Szilágyi Norbert azt mondja: kétség sem férhetett a tizenegyesek jogosságához. Ez kívülről is úgy tűnt, és a bátoriak sem vitatták az ítéleteket. De hogy is van ez a nehézségi kérdés a kiharcolással és az értékesítéssel kapcsolatosan?

– Nyugodt szívvel bíztam Lacira a büntetők elvégzését, én már azzal megtettem a magamét, hogy kiharcoltam a tizenegyeseket – beszélt a meccs első félidejében történtekről Szilágyi Norbert. – Az elsőt megelőzően két ember között elvittem a labdát, majd érkezett Bárány Tamás, és buktatott, a másodiknál pedig a Polényi Tamástól visszakapott labdával akadtam fel Mándi Lászlón. Nem jött rosszul, hogy hamar fordítani tudtunk, de a meccs hátralévő részében még akadtak meleg pillanatok a kapunk előtt. Ugyanakkor megint kiderült, hogy a rangadókra jobban fel tudjuk szívni magunkat, bízom benne, hogy a következő, elvileg könnyebbnek ígérkező meccseken is hasonló lesz a harci szellemünk. Gondot okoz, hogy szűk a játékoskeretünk, de ha így küzdünk, nem érhet bennünket meglepetés Sárospatakon sem.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!