szon-sportoldal

2012.05.31. 10:35

Első bálozó a Pál Fitness Kupán

Tiszavasváriban a Találkozások Háza előtti téren került megrendezésre a tehetségkutató testépítő és fekvenyomó verseny.

Tiszavasváriban a Találkozások Háza előtti téren került megrendezésre a tehetségkutató testépítő és fekvenyomó verseny.Hajósi Gergő „első bálozót” kérdeztem a megmérettetés után.

Milyen indíttatásból neveztél a versenyre?

- Szerettem volna kipróbálni magam egy ilyen tehetségkutató versenyen, mégpedig olyan céllal, hogy elővarázsoljam a zsír alatt lévő izmaimat, és végre megláthassam magam valamennyire szálkás formában is.

Mennyi idő kellet a bronzérmet hozó alakodhoz?

- A diétámat a verseny időpontjához igazítottam, ami ez esetben 10 hét volt. Ha kicsivel hamarabb kezdem el, akkor talán még előrébb is végezhettem volna. Ez alatt heti 5-6 súlyzós és 6 kardió edzést végeztem, mivel 96kg-ról kellett lefogynom. Sikerült is 77 kg-ra lemenni, a korom miatt elindulhattam junior kategóriában, amiben 23 éves korig indulhatnak a versenyzők.

Milyen étrenddel érted el a versenyzéshez szükséges alakot?

- Az étrend egy makacs téma, mivel elég szűkös azoknak az ételeknek a száma, amit a diéta alatt fogyaszthatunk. A diéta lényege hogy a zsírt eltávolítsuk a testünkről, ezt különböző kardió gyakorlatokkal érhetjük el. A tápláléknak fehérjében gazdagnak, zsírban, szénhidrátban és cukorban szegénynek kell lennie. Nagyon jó például a csirkemell, amit napi szinten kell fogyasztani, és persze a zöldségek sem elhanyagolhatóak.

Milyen lemondásokkal jár egy ilyen verseny?

- Igazi nagy lemondás az édességek és a gyors ételektől való megszabadulás. Ezeket nélkülözni kell a felkészülés idején, de még szezonon kívül sem ajánlottak. Az alkohol fogyasztás, és a hétvégi bulik elhanyagolásával lehet csak végigcsinálni egy felkészülést. Sok alvás és pihenés szükséges.

Mely edzőtermi eszközök, gépek segítették munkádat?

- Minden, ami egy edzőteremben meg található az egykezes súlyzótól a futópadig mindenre szükségem volt. Legtöbbet még is a kardió gépeknek köszönhetek, amelyek segítettek megszabadulni a felesleges kilóimtól.

Ki a példaképed?

- Konkrét példaképem nincs, viszont megemlíteném Bereczki Krisztiánt, aki sokat segített a felkészülés alatt összeállítani az étrendem és ez edzéseim is.

Legközelebb hol láthatunk?

- Jó kérdés, mivel nem egy olcsó sportról beszélünk így legközelebb jövőre ugyan itt, ugyanis ekkor fogok indulni legközelebb előreláthatólag.

- Szegedy Árpád -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!