szon-sportoldal

2012.05.12. 11:19

Magyar bajnoki címek Komáromból

Nyíregyháza, Komárom - A közelmúltban rendezték meg Komáromban a Profi Erőemelő Liga idei első versenyét. A három napos versenyre rekord létszámú, több mint 300 nevezés érkezett.

Nyíregyháza, Komárom - A közelmúltban rendezték meg Komáromban a Profi Erőemelő Liga idei első versenyét. A három napos versenyre rekord létszámú, több mint 300 nevezés érkezett. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét két versenyző, Kocsis József és Szűcs Attila képviselte. Mindkét erőemelőnknek az idei legfontosabb megmérettetése a júniusi Európa-bajnokság lesz, melynek az Alsó-Ausztriai Horn városában lesz a helyszíne. Ennek megfelelően a fő cél a felkészültség szintjének ellenőrzése volt.

Kocsis József kezdte meg előbb a versenyzést, aki a 100 kg Masters II. kategóriában indult. Kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva, magabiztosan végzett az első helyen súlycsoportjában.

Ezt követően Szűcs Attila a legnépesebb mezőnyben, a 100 kg-os nyílt kategóriában állt rajthoz. Biztató formában versenyezve guggolásban 320 kg-ot, fekve nyomásban 230 kg-ot, felhúzásban pedig 250 kg-ot teljesített. Az összesített 800 kg-os eredmény a nyílt kategória magyar bajnoki címét jelentette számára.

Szűcs Attila, - aki a mátészalkai hivatásos tűzoltóság tagja – teljesítménye az abszolút kategóriában II. helyet jelentett. A jól sikerült főpróba után néhány hét múlva jöhet az Európa-bajnokság.

Holes István

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!