szon-sportoldal

2012.05.22. 21:24

Szétlövés a csilis bab előtt

A Tiszakanyár tizenegyesekkel harcolta ki a továbbjutást Kemecsén, de a főtábláért még játszani kell.

A Tiszakanyár tizenegyesekkel harcolta ki a továbbjutást Kemecsén, de a főtábláért még játszani kell.Odabent már megterítettek, készült a csilis bab, miközben a pályán még akadt eldöntenivaló a Kemecse–Tiszakanyár Magyar Kupa megyei selejtezőn.

Mondjuk nem az országos főtáblára jutás...

A megyei igazgatóság ugyanis a minap levelet kapott az országos szövetségtől, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét nem nyolc, hanem csak öt hely illeti meg a főtáblán. Mindenki értetlenül állt a történtek előtt, Barczi Róbert megyei igazgató is, aki érdeklődésünkre elmondta: ennek ismeretében másként írták volna ki a sorozatot. Így viszont az e heti továbbjutók még egy kört játszanak a jövő héten, akkor a győztesek már valóban főtáblások lesznek, a vesztesek pedig további két fordulóban döntenek az ötödik kiadó helyről. Vagyis az utolsó továbbjutó hely sorsa csak három hét múlva dől el, holott eredetileg már szerdán lett volna a megyei selejtezők zárórája. (Barczi Róbert azt is hozzátette, hogy a jövő héttől kezdődően a szövetség költségeire rendezik meg a meccseket, hiszen bár nem ők hibáztak, a csapatok sem lehettek erre felkészülve,)

Most 0–3-ról álltak talpra

Vissza a Kemecse–Kanyár meccshez, amelyen lehet, hogy barátok néztek egymással farkasszemet, de a meccs cseppet sem volt barátságos. Pedig a második félidő elején, 0–3-nál akár azzá is válhatott volna, de a szünetben beállt Ádámszki Róbert sebtiben szépített (a kemecsei játékos-edző és a vele együtt pályára lépő Aristide Die sokat lendített csapata szekerén), majd Fekete Ádám tovább csökkentette a Kiss György korai góljával és Gombkötő Sándor duplájával kialakult tetemes vendégelőnyt. Gombkötő ugyan eldönthette volna a meccset, de így is érett az egyenlítés, ami Steve Simtchathca révén valósult meg (3–3). A márciusi bajnokin két, ezúttal három gól hátrányt dolgozott le a Kemecse – a keddi döntetlen után tizenegyesrúgások döntött a továbbjutásról.

A pálya szomszédságában lakó, ámde tiszakanyári futballista, Ruska Tamás volt az első sikeres ítéletvégrehajtó, csapattársa, Pócsi Balázs az első tévesztő. Mégis a tiszakanyáriak örülhettek a végén, mert Fekete Ádám és Jeddi Béla kísérletét is megfogta Szobonya Gábor kapus, a rutinos Göncz Bertalan pedig pontot tett a párbaj végére, így a kanyáriak jutottak tovább.

De még nem a főtáblára...

Magyar Kupa, Megyei főtábla, 2. forduló

Keddi eredmény: Kemecse–Tiszakanyár 3–3 (0–2) – 11-esekkel: 2–4.

A szerdai program (kezdés: 17): Csenger–Nagykálló, Dombrád–Nyírkarász, Mándok–Várda SE, Geszteréd–Nagyszekeres, Pátroha–Tuzsér, Terem–Szakoly, Tiszabezdéd–Bököny.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!