szon-sportoldal

2012.06.01. 11:56

A Kossuth térre is berobban majd a B33

Az utcai kosárlabda nyíregyházi győztesei a városligeti döntőbe jutnak.

Az utcai kosárlabda nyíregyházi győztesei a városligeti döntőbe jutnak.Kőbányán már pattogott a labda, június 9-én pedig Nyíregyháza lesz a házigazdája az országos adidas streetball sorozatnak. A népszerű sportág a Kossuth téren tér majd vissza megyeszékhelyünkre.

- Nem csak a kosárlabda kedvelőit és a nyíregyháziakat várjuk jövő szombaton, azt szeretnénk ha megyénkből minél többen jönnének el azért, hogy eltöltsenek egy kellemes napot – tudatta a megjelentekkel a pénteki sajtótájékoztatón Kósa Árpád, a Nyírsuli Kft. új ügyvezető igazgatója.

- Ez a nap nem csak a kosárlabdáról fog szólni, hiszen egyéb műsorokkal is szolgálunk majd a megjelenteknek – fűzte hozzá Sitku Ernő, a Nyírsuli utánpótlás szakmai vezetője.

Azt is megtudtuk, hogy két kategóriában versengenek majd a nevezők. A 23 éven felettiek a klasszikus streeballban. A másik csoport, a B33 a nemzetközi szövetség, a FIBA által jóváhagyott új, gyors és dinamikus formája a kosárlabdának. A rendszer kiválóan alkalmas a játék népszerűsítésére, tömegbázisának növelésére, és a helyi sportélet színesítésére. Ebből a nemzetközi szövetség idővel ötkarikás játékokon szereplő szakágat szeretnek hiszen jelszavuk:_ az utcáról az olimpiára. Itt az utánpótláskorúak fognak játszani, mégpedig játékvezetővel és támadóidővel.

- A B 33-ban öt-öt korcsoport (U 12, U 14, U 16, U18 és U 23) lesz a fiúknak és a leányoknak, a Nyírsuli GSK minden kategóriában indít majd csapatot - jegyezte meg Gombkötő Norbert, a Nyírsuli Akadémia kosárlabda részlegének szakmai vezetője.

Kósa Árpád ehhez még hozzá tette: a Nyírsuli csapatai nevezési költségének felét állják, és valamennyi résztvevő egy minőségi pólót kap majd ajándékba. A csapatok mindkét kategóriában négy főből állnak, egyszerre természetesen csak hárman-hárman léphetnek pályára. A Kossuth téren és környékén a nevezősétől függően 12-15 pályát alakítanak majd ki. A szervező Nyírsuli gondolt a tizenkét év alattikara is, akiknek felállítnak majd két minipalánkot, hogy bár a versenyben nem vehetnek részt, azért kedvükre játszhassanak. A lényeg a sportág megkedveltetése, ezért lesz még VIP-meccs és nem maradhatnak el a dobóversenyek és a zsákoló viadal. A Nyírsulit nem csak a kosárlabdázók fogják képviselni, valamennyi sportágat űzők közül lesznek ott a helyszínen, a focisták például lábteniszezni fognak és bárki kihívhatja majd őket. A nevezési határidő június 8, a nyírsuli-hu weboldalon minden információt megtalálhatnak az érdeklődők és innen letölthető a nevezési lap is. És még valami fontos: a kategóriák győztesei jutnak az országos döntőbe, amely szeptember 22-én lesz a budapesti Városligetben.

A B33 fontosabb szabályai

A csapatok maximum 4 főből állnak (3 játékos és 1 csere).

A kezdés lehetőségét a csapatok egy hárompontos dobással döntik el.

A játékidő: 2 x 5 perc

Amelyik csapat előbb eléri a 33 pontot, az nyeri a mérkőzést.

Döntetlen esetén 2 perces hosszabbítások során dől el mérkőzés.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!