szon-sportoldal

2012.06.26. 07:14

Egy győzelemnyire a felsőháztól

<span style="font-size: small;">Az NYVTC férfi teniszcsapata ötvenszázalékos mérleggel zárta a csapatbajnokság első két fordulóját.

Az NYVTC férfi teniszcsapata ötvenszázalékos mérleggel zárta a csapatbajnokság első két fordulóját.Tavaly nem azért jutott fel az I. osztályba az NYVTC férficsapata, hogy ne induljon el a magasabb osztályban – a nehézségek ellenére sem. Ha pedig a klub két éljátékosa, a nemzetközi porondon szereplő Fucsovics Márton és Csonka Gábor (aki feljutott a főtáblára a romániai Nagyszebenben az ITF-future-versenyen) is bevethető lenne, akkor a feljutás kérdésébe is beleszólhatna a csapat.

Az alapszakasz hétvégi első két fordulója (az NYVTC előbb nyert Debrecenben, majd hazai pályán veszített a szegediekkel szemben) után cseppet sem kizárt, hogy a nyíregyháziak a rájátszás során így is a felsőházba kerülnek, hiszen a csoportban hozzá hasonlóan eddig egy-egy győzelmet és vereséget számláló BEAC otthonában játszanak ez ügyben ki-ki mérkőzést.

Amúgy az év(tized)ek óta megszokott lebonyolítás annyiban változott, hogy hat helyett öt egyéni és három helyett két párosmeccset vívnak egymással a felek, ráadásul utóbbiakkal indul a csapatbajnoki. A tavalyi próbálkozás után nincs eltérő súlyozása az egyéniben és párosban aratott győzelmeknek, mindkét kategóriában egy-egy csapatpontot ér a siker.

Férfi I. osztály

B/2-es csoport, 1-2. forduló

Tatár TC–NYVTC 3–4. Máthé G., Tatár B.–Horváth G., Szabó D. 6:1, 6:2, Léka P., Tácsik L.–Dajka, Kovács I. 4:6, 1:6, Máthé G.–Horváth G. 6:3, 6:1, Tatár B.–Szabó Z. 6:2, 6:1, Léka P.– Dajka L. 6:7, 3:6, Kalantari–Szabó D. 3:6, 1:6, Tácsik L.–Kovács I. 3:6, 6:7.

NYVTC–Gellért SZSE 1–6. Dajka L., Horváth G.–Virág M., Ajkay N. 1:6, 1:6, Szabó D., Kovács I.–Hajnal, Bíró A. 6:3 3:6, 7–10, Horváth G.–Virág M. 1:6, 4:6, Békési Z.–Bíró A. 0:6, 2:6, Dajka L.–Ajkay N. 1:6, 2:6, Szabó D.–Boros M. 0:6, 3:6, Kovács I.–Kiss Gy. 6:4, 7:6.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!