szon-sportoldal

2012.06.20. 10:22

Ismét célraszállás és swoop

Három számban versengenek a 27. Kelet-Magyarország Kupa ejtőernyős verseny résztvevői.

Három számban versengenek a 27. Kelet-Magyarország Kupa ejtőernyős verseny résztvevői.Péntektől vasárnapig bátor sportolók versengenek majd a nyíregyházi repülőtéren, itt rendezik a 27. Kelet-Magyarország Kupa ejtőernyős versenyt. Három számban vetélkednek majd a résztvevők, a klasszikus célbaugrásnál ezer méterről kilépve kell majd minél pontosabban landolni a 16 centiméter átmérőjű célban. A másik két szám tavaly debütált a nagy hagyománnyal bíró viadalon.

Nagy sikere volt a távolsági swoopnak, itt a bírák azt nézik, hogy egy kapun beérkezve milyen messze tud siklani a versenyző párhuzamosan a talajjal. A célraszállásnál gyors kupolákkal kell a 16 méter átmérőjű célra érkezni, Utóbbi két számban ezer kétszáz méterről ugranak ki a gépből az indulók.

A szervező Nyírségi Ejtőernyős Klub nyolc tíz csapatot vár, a mezőny nemzetközi lesz, hiszen aradi és nagyváradi ernyősök is jelezték indulásukat. Pénteken délben lesz a megnyitó, után már indul is a versengés, amely szombaton egész napon tart, a tervek szerint vasárnap délután négykor lesz az eredményhirdetés. Ez a menetrend az időjárás függvényében változhat. A bátor érdeklődőknek a tandemugrásra is lesz lehetőségük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!