szon-sportoldal

2012.06.14. 16:30

Már igen mérges Luigi Seatja

Szombati izgalmak, a magyar pilótának Castoralra fáj leginkább a foga.

Szombati izgalmak, a magyar pilótának Castoralra fáj leginkább a foga.Luigi amolyan Toldiként várja a cseh Roman elleni, szombati összecsapást. Lajos Gyulát csak Luigiként ismerik a szakmában, a temperamentumos ralikrosszozó élete első EB-futamán ugyan megnyerte a Super 1060 C-döntőjét Nyirádon, és végül a tizenkettedik helyen zárt (nem a megszokott Seattal, hanem bérelt VW-vel indult), mégse volt maradéktalanul boldog.

Elfeledett új szabály

– Szombaton kizártak a versenybírók, mert az autó a megengedettnél súlyosabb volt – pillantott vissza Luigi. – A kartellvédőre felhelyezett pótsúlyok átbillentették az autót az új szabály szerinti határon, amiről elfeledkeztünk. Pedig amennyiben azt a futamot elfogadják, egyből a B-döntőbe jutottam volna, és hideg gumikkal ott is lett volna esélyem. Persze ez már a múlt, ezen túl kell lépnem – így a pilóta.

Luigi túl is lépett és már javában készül a szombati nagy durranásra, a máriapócsi Közép-európai Zóna Trófea és az országos bajnokság soros megmérettetésére. A Supernational kategóriában ő vezeti a honi bajnokságot, ám a nemzetközi pontvadászatban is komoly céljai vannak.

– Én örök elégedetlen vagyok, mindig a győzelemre törekszem – folytatta Luigi. A RabócsiRinget ismerem, remek pálya, bízom benne, hogy a verseny végén majd dobogóra állhatok. Riválisokból ezúttal sem lesz hiány, elég ha csak a Zóna Trófea címvédőjére, a cseh Tomas Hurtra (Citroen C2) vagy a szlovák Karol Sedivyre (Seat Ibiza) gondolok. A legjobban az Európa-bajnok Roman Castoralra fáj a fogam, hiszen a remek cseh versenyző bárhol és bármilyen viszonyok között képes a maximumra, eddigi versenyein mindig legyőzte a magyar pilótákat, így szombaton szeretnék ezért elégtételt venni. Az autó kezd összeállni, megfelelően mérges és az én hozzáállásommal sincs gond. Bízom benne, hogy remek viadalt látnak majd a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!