szon-sportoldal

2012.06.14. 12:23

Nem huszadrangú a kérdés

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: Az utolsó forduló előtt az ezüstérem és az egyik kieső hely kiadó.

Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: Az utolsó forduló előtt az ezüstérem és az egyik kieső hely kiadó.Nem sok kérdés maradt nyitva a harmadosztály Tisza-csoportjának utolsó fordulójára, és ha a papírformát nézzük, akkor kevés esély van arra, hogy a Hajdúböszörménnyel játszó Cigánd lecsússzon a második helyről, illetve, hogy a Tiszalökkel szemben a Kótaj kiharcolja a bentmaradást.

Utóbbihoz az kellene, hogy a lökiek otthon veszítsenek a már kiesett Tuzsér ellen és a Kótaj legyőzze a már bajnok Várda SE-t. A kisvárdaiak elvileg tét nélküli a mérkőzés előtt állnak, de Révész Attila legénysége számára cseppet sem huszadrangú kérdés, hogy megszerzik-e zsinórban huszadik győzelmüket.

A Baktalórántházát továbbra sem a lábadozó Tóth János irányítja, és mivel nemcsak a csapatban, hanem a szakvezetésben is akadnak eltiltottak, így Kozma József csapatkapitány latolgatta a DEAC elleni évzáró meccs esélyeit. Nyírbátorban azért még nem tettek le az ezüstről.

30. forduló (kezdés: szombat, 17): szakvezetői várakozások

Tiszalök (13.)–Tuzsér (15.)

Kovács János, tiszalöki megbízott edző: – A szezon utolsó meccse mindenki számára nagyon fontos, hiszen győzelemmel szeretné zárni az évet. A mi esetünkben ennél nagyobb tétje van ennek a meccsnek, mivel a bentmaradásunk bebiztosítása a cél. Ősszel csúnya vereséget szenvedtünk Tuzséron, ezért is szeretnénk ravansot venni. Biztosan nem lesz egyszerű dolgunk, de bízom benne, hogy utolsó hazai meccsünket játszva megmutatjuk szurkolóinknak, tudunk örömfocit is játszani.

Lakatos Tibor, tuzséri szakosztályvezető: – Az elmúlt hétvégén hazai közönségünktől nem sikerült szépen elbúcsúzni, ezért nem lehet más a célunk, mint az, hogy legalább az újságban olvassanak egy szép eredményről. Kapusgondjaink vannak, de reméljük, hogy nem mezőnyjátékosnak kell a háló elé állnia.

Kemecse (8.)–Ibrány (12.)

Ádámszki Róbert, kemecsei játékos-edző: – Bízom benne, győzelemmel tudunk búcsúzni közönségünktől, már csak azért is. mert van miért visszavágni az őszi vereség után. Ezért remélem, Kovács mester sem fog megharagudni.

Kovács János, ibrányi edző: – A bajnokságot szomszédvári derbivel zárjuk, amely nem lesz tét nélküli, mert szeretnénk pontszerzéssel befejezni a sorozatot. A két csapat jól ismeri egymást, így különleges újdonságot nem fog hozni az összecsapás, és a sok rutinos játékossal felálló hazaiak múlt heti sikertelensége sem téveszt meg bennünket, hiszen hazai pályán rendre jó eredményeket érnek el a kemecseiek. A mi részünkről bátor, jó játékot várok, ami remélem, hogy eredményes is lesz.

Kótaj (14.)–Várda SE (1.)

Falatovics László, kótaji edző: – Utolsó forduló, és papíron még minden lehetséges...

Révész Attila, kisvárdai edző: – Szeretnénk méltóképpen befejezni a bajnokságot, ami nagyon nehéznek ígérkezik, mivel a kótajiak a bentmaradásért küzdenek, illetve a hazaiak pályája nem teszi lehetővé a futballt, mint játékot.

Nyírbátor (3.)–Hajdúszoboszló (5.)

Fogarasi Zoltán, nyírbátori edző: – A múlt héten négy gólt rúgtunk idgenben, amivel normál esetben illik meccset nyerni, a bajnokság végi mentális fáradtságunkat jól tükrözte azonban a végeredmény. Papíron még mindkét csapat javíthat a pozícióján, de félő, hogy a meccs után is maradnak a helyezések, bármi is legyen az eredmény. Ettől függetlenül korántsem lesz tét nélküli az utolsó mérkőzésünk, ráadásul a nagyon stabil védekezést mutató és két remek csatárral rendelkező erős csapat lesz az ellenfelünk. Tavasszal csak három gólt kaptunk hazai pályán, és még nem veszítettünk pontot,úgyhogy amellett, hogy szépen szeretnénk búcsúzni a hazai közönségtől – melynek megköszönöm az egész éves búzdítást – javuló védekezés mellett szeretnénk stabilizálni az előbb említett mutatókat. Annak viszont örülök, hogy a dobogós helyezésünk mellett a gólkirályi címet elhódítottuk, melyhez őszintén gratulálok Nagy Dávidnak.

Debreceni EAC (9.)–Baktalórántháza (10.)

Kozma József, baktalórántházi csapatkapitány: – A viszontagságok közepette is megpróbáljuk összeszedni magunkat az utolsó mérkőzésre, és igyekszünk feledtetni az elmúlt hetek vesszőfutását. A múlt héten kiállított Bodnár János, Illés László és Marics Gábor hiányával meglehetősen foghíjas a keret, így viszont néhány fiatal bizonyítási lehetőséghez juthat.

Sárospatak (16.)–Tiszakanyár (6.)

Koskovits György, tiszakanyári edző: – Mindenféleképpen szépen szeretnénk búcsúzni ettől a bajnokságtól. Otthon acélosabb a Sárospatak, mint idegenben, de azért győzni akarunk. Nem vesszük félvállról ezt a mérkőzést sem, és remélem, mindenki odateszi magát teljes mellszéllességgel.

Létavértes (4.)–Nagyecsed (7.)

Feczkó Tamás, nagyecsedi edző: – Speciálisan készültünk ezen a héten az utolsó mérkőzésünkre. Tavaszi hazai szereplésünket nem érheti kritika, viszont idegenbeli teljesítményünk hagy némi kívánnivalót maga után, hiszen csak Sárospatakon és Cigándon nem kaptunk gólt. Bízom benne, hogy a zárófordulóban a télen még bajnoki álmokat dédelgető létavértesiek – akik joggal lehetnekl csalódottak – ellen győzelemmel zárjuk az évet.

Ezek is érdekelhetik