szon-sportoldal

2012.07.28. 15:21

Hamilton az élen a Hungaroringen szombaton

Forma1 - Harmincfokos kánikula, száguldás, hangzavar és jó hangulat fogadta a Hungaroringre érkezőket szombaton, ahol – az egyéb géposztályok tréningjei és versenyei mellett – a 27. Forma–1-es Magyar Nagydíj időmérő edzését rendezték meg.

Forma1 - Harmincfokos kánikula, száguldás, hangzavar és jó hangulat fogadta a Hungaroringre érkezőket szombaton, ahol – az egyéb géposztályok tréningjei és versenyei mellett – a 27. Forma–1-es Magyar Nagydíj időmérő edzését rendezték meg. A kvalifikációt Lewis Hamilton nyerte meg, a második helyen Romain Grosjean, a harmadikon pedig a világbajnoki címvédő Sebastian Vettel végzett.

A mogyoródi dombok ezúttal is megteltek szurkolókkal, a pálya mellett barangolók találkozhattak őrült jelmezes spanyolokkal, látványos egyensüveget viselő észtekkel, de azért magyar szót is lehetett hallani. Kimi Räikkönen visszatérésének köszönhetően pedig újra jelentős létszámú finn szurkolósereg látogatott ki a Hungaroringre.

Azok a szerencsések, akik bejutottak a paddockba, nem csak a jelenlegi mezőny sztárjait láthatták közelről, hanem több egykori, jól ismert pilótát is. Niki Lauda sok-sok éve dolgozik televíziós szakkommentátorként, de ebben a szerepkörben ténykedett Damon Hill, Johnny Herbert és Mika Salo is.

A nap krónikájához tartozik egy szomorú esemény: az időmérő edzés előtt leplezték le – többek között Bernie Ecclestone, valamint számos versenyző és csapatvezető jelenlétében – Frank Tamásnak, a Hungaroring Zrt. közelmúltban elhunyt alelnökének emléktábláját a toronyépület falán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!