szon-sportoldal

2012.07.31. 13:47

Világbajnoki ezüst érem a kisvárdai Mestertől

A tavaly szeptemberben Bécsből Európa-bajnokként hazatérő, többszörös magyar- és nemzetközi küzdősport bajnok Szilvási Tibor idén júliusban világbajnoki ezüst érmet küzdött ki magának, hazájának és szülővárosának.

A tavaly szeptemberben Bécsből Európa-bajnokként hazatérő, többszörös magyar- és nemzetközi küzdősport bajnok Szilvási Tibor idén júliusban világbajnoki ezüst érmet küzdött ki magának, hazájának és szülővárosának.A 41 éves kisvárdai harcos fiatalokat meghazudtoló erőnlétben, de sérülten lépett ringbe a Horvátországban megrendezett Kickboxing World Championship 2012 világbajnokságon. A július 16-tól 21-ig tartó megmérettetésen 32 ország 1500 versenyzője bokszolt a világbajnoki címekért. Tibit a Magyar Szövetség két kategóriában, K1-ben és low kick-ben indította a 20-35 éves versenyzők között.

Az első napon, K1 szabályrendszerben egyhangú pontozással győzte le első ellenfelét. A küzdelem során azonban kiújult a két hónappal ezelőtti lábsérülése (megrepedt lábfej) és végig fájdalommal küszködött az edzések során szerzett borda sérülései miatt is. Rögtön az első győzelem után kellett mérkőznie a legjobb négy közé jutásért, ahol egy igen szoros küzdelemben, 2:1-es pontozással maradt alul a későbbi világbajnok cseh ellenfelével szemben. A mérkőzés után megvizsgálták a sérüléseit is, ekkora már nem csak ő érezte, hanem már mindenki szemmel is láthatta többszörösére dagadt lábfejét.

„Az egyértelmű orvosi eltiltás ellenére saját felelősségemre folytattam a küzdelmet a low kick kategória világbajnoki címéért” - mesélte a (sok egyéb mellett) nem éppen a feladásról híres Európa-bajnok, aki súlyos sérülései ellenére így is szép és tiszteltre méltó eredménnyel, az ötödik helyen zárta a K1 kategória világbajnokságát.

Másnap tehát újból ringbe lépett, a fájdalmainak köszönhetően szinte semmit nem alvó, az utolsókig is küzdő kisvárdai harcos.

„Egész éjszaka jegeltük a lábfejemet, ami némileg lelohasztotta a dagadást, de nem szüntette meg a folyamatos fájdalmat alig bírtam támaszkodni a jobb lábamon.” – mondta Tibor, aki mindezek ellenére ebben a kategóriában két nyertes mérkőzést tudhatott magáénak még a döntő előtt.

„A döntő meccsre egy német ellenféllel kerültem a szorítóba. Elfeledve, és megpróbálni egyáltalán nem használni a jobb lábamat, mindent egy lapra tettem fel” - nyilatkozta a Szilvási Team vezetője, akiért két fia már sírásig aggódott apjuk fájdalmait tudva, harcos szellemét, küzdeni akarását látva.

A kisvárdai sportoló mellől azonban elszegődött a szerencse. A 2:1-es pontozásnak köszönhetően alul maradt a német ellenféllel szemben, a nézők véleménye alapján is a mérkőzést végig uraló Szilvási.

Ő csalódott volt, fiai, családtagjai, szurkolótábora, Kisvárda valamennyi lakója és – bátran állíthatom,hogy – Magyarország egyáltalán nem! Mi ismét büszkék vagyunk a 40 év feletti sportoló teljesítményére, a fájdalmakkal bíró meccsek sokszor győzelemmel végződő eredményeire, és nem utolsósorban a világbajnoki ezüst éremre.

„A döntő mérkőzés után még a fiaimnak is gratuláltak, apjuk teljesítményéhez. Ez a büszkeség számomra többet ért az ezüst éremnél is” - zárta szavait Szilvási Tibor Koppány hozzátéve: „Köszönöm mindenkinek a biztatást és a gratulációkat, ami nagyon sokat számított és számít nekem. Sajnálom, hogy nem hozhattam még fényesebb érmet, de rajtam nem múlott, a szerencse és a sors most ezt húzta számomra. Külön szeretnék köszönetet mondani azon tanítványaimnak, akik a felkészülésben is segítettek, keményen állták a pofonokat, rúgásokat,. Köszönet továbbá Kisvárda Város Önkormányzatának, hisz 26 éves sport pályafutásom alatt, most először kaptam nagy segítséget nyújtó anyagi támogatást. Így ez a siker nem csak az enyém, hanem mindenkié, aki e város és térsége közösségéhez tartozik. Remélem mihamarabb felgyógyulok és akkor Kisvárdán, egy ütős gála keretében újra, élőben is láthattok küzdeni! Még egyszer köszönöm, hajrá Magyarország, hajrá Kisvárda, mindig veletek!!!” - zárta szavait a világbajnokság ezüstérmes, kisvárdai sportolója.

Szilvási Tibor Koppány – vagy ahogy sokan ismerik Kalapács- mester – méltán lehet minden fiatal példaképe, és nem csak a korosztályának, hanem minden magyar embernek tiszteletre méltó sportolója, a kisvárdaiak egyik büszkesége.

Durucz Gabi

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!