szon-sportoldal

2012.08.28. 10:14

Vasütésre szakosodott tuzsériak

A jelek szerint a kiesés nem váltott ki letargiát: a megfiatalított csapat hibátlanul kezdte az idényt.

A jelek szerint a kiesés nem váltott ki letargiát: a megfiatalított csapat hibátlanul kezdte az idényt.A balul elsült, nagy zakókkal „színesített” legutóbbi bajnoki idény lecsengésekor a Tuzsér érzékeny búcsút vett az NB III-tól. Veretes, dicsőségekkel teli periódus zárult le a Tisza-parti együttes életében, noha az elmúlt egy esztendő már nem csalt örömkönnyeket az érintettek szemébe. A megyei első osztályba süllyedt gárda viszont – a jelek szerint – visszacsempészhet valamit a régi szép időkből, az aktuális idényt ugyanis két győzelemmel indította. Előbb idegenben a Mátészalkát, majd hazai katlanban a Nyírkarászt gyűrte le.

Emígyen a legnagyobb favoritnak számító Kemecse társaságában csupán a Dancs-legénység mutathat fel makulátlan teljesítményt, és bár messze még a vége, talán képes lesz „robbantani” – vagyis maradandót alkotni.

– Titkon reménykedtünk a jó kezdésben, szerencsére nem kellett csalódnunk – elmélkedett Dancs Béla, a Tuzsér negyvenhat esztendős, felettébb tapasztalt játékos-edzője. – A nyáron tizenegy új futballista érkezett, közülük kilencen 1990 után születtek, öten tizennyolc évesek, netán még fiatalabbak, zömüknek a Mátészalka elleni nyitómeccs volt az első felnőtt bajnokijuk! Ugyanakkor hamar beilleszkedtek, és mindjárt a szalkai mérkőzésen fegyelmezetten játszottunk, ami Nyírkarász elleni találkozóról már nem mondható el: háromgólos előnyt alig húsz perc alatt kis híján sikerült elszórakozni. Túlságosan korán elhittük, hogy miénk a három pont, csak éppen hátra volt még húsz perc, és persze ellenfél is volt a pályán. A vendégek feljöttek 3–2-re, meleg lett a vége, de azért behúztuk.

Dancs Béla óvatos duhaj, mindazonáltal bízik abban, esetükben nem csupán fellángolásról van szó.

– Nehéz megítélni, mire lehetünk képesek, kíváncsian várom a például a következő, nyírgyulaji fellépés. A hazaiak újoncok, nyilván viszi őket a lendület, az ilyen meccsek mindig veszélyesek. Ezzel együtt addig kell ütni a vasat, amíg meleg, szeretnénk folytatni a jó sorozatot. A mezőny első felében szeretnénk végezni, amit megkönnyíthet, hogy úgy tűnik, összeállt a csapat, persze, akad még csiszolnivaló, de a lényeg: a játékosok vevők a munkára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!