szon-sportoldal

2012.09.09. 09:49

Csorba, vagy Pákolicz?

Nyíregyháza - Miután hátrányból fordított a Szpari az Újpest II ellen, és sikerült a Fair Play napján két pirossal megúszni a győztes csatát, még egy kérdés maradt, ami a szurkolókban joggal keltett izgalmat, mégpedig az, hogy a második gólnál Csorba, vagy Pákolicz volt a góllövő?

Nyíregyháza - Miután hátrányból fordított a Szpari az Újpest II ellen, és sikerült a Fair Play napján két pirossal megúszni a győztes csatát, még egy kérdés maradt, ami a szurkolókban joggal keltett izgalmat, mégpedig az, hogy a második gólnál Csorba, vagy Pákolicz volt a góllövő? Az eset eldöntéséhez készítettünk lassított felvételt, majd egyenként kockáztuk ki a mozzanatot. Mint emlékeznek rá, Csorba jó egyéni játékkal lerázta védőjét, betört a 16-oson belülre, ravasz módon az elfekvő újpesti kapus mellett a kapufa tövéhez gurított, majd a befutó Pákolicz vágta a gólvonalon végiggördülő labdát a hálóba.

Pákoliczot nem tudtuk megkérdezni, mert taktikai okból az utolsó percekben lecserélte őt Brekk János igazgató, így megpróbáltuk kielemezni a felvételt.

Az bizonyos, hogy amikor Csorba Szabolcs legurította a kapus mellett a labdát, az érintés nélkül gól lett volna. A felvételen az látható, ahogy a gólvonal előtt haladó labdába a berohanó Pákolicz Dávid ballal belebök, és az a hálóban köt ki. A hangosbemondó neki adta a gólt, ám két körülményt érdemes kivesézni. Az egyik, hogy abból a szögből, ahol a felvétel készült, nem vonalban látható a kapuk közti fehér csík. A labda nem gurult, hanem ívet írva haladt így, amikor Pákolicz belőtte, az inkább a vonal fölött, de lehet, hogy már mögötte volt, így hajlanánk arra, hogy a második gólt is Csorba Szabi szerezte. Miért volt akkor szükség Pákolicz lövésére? Mert mögötte érkezett két védő, és ha Dávid nem biztosít rá a lövésre, akkor nem zárható ki, hogy becsúszva megpróbálják az újpestiek menteni a lövést, márpedig látott már a világ olyat, hogy egy gólvonalon túlról kivágott labdát nem adott meg gólnak a játékvezető.

[poll id="206"]

Az ő ténykedését külön nem elemeznénk, azt megtették a nézők az első kiállítást követően. Inkább örüljünk annak, hogy itthon tartottuk a három pontot, és ismét a tavaszi formában játszó csapatnak tapsolhatott a publikum.

-Pusztai Sándor-

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!