szon-sportoldal

2012.09.08. 15:14

NB II. Keleti csoport: Nyíregyháza Spartacus - Újpest II 2-1 (0-1)

Az NB II. Keleti csoportjának 4. fordulójában ismét hazai mérkőzést vívott a Nyíregyháza Spartacus. Ezúttal az Újpest FC NB II-es csapata látogatott a Városi Stadionba. A szombaton 16:30-tól kezdődő mérkőzésről élőben tudósítottunk portálunkon.

Az NB II. Keleti csoportjának 4. fordulójában ismét hazai mérkőzést vívott a Nyíregyháza Spartacus. Ezúttal az Újpest FC NB II-es csapata látogatott a Városi Stadionba. A szombaton 16:30-tól kezdődő mérkőzésről élőben tudósítottunk portálunkon.

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS

Spartacus

Balogh

Pákolicz

Germán

Mészáros

Ur

Farkas

Petneházi

Szilágyi

Sipos

Simon

Csorba

Vezetőedző:

Brekk János

2-1                          

2012. 09. 08.  16:30

 

Nézőszám: 800

Városi Stadion, Nyíregyháza

Vezeti: Veizer Roland

(Horváth, Pápai)

Tudósító: Bodnár Tibor

Újpest II

Horváth T.

Üveges

Rubus

Takács

Baranyai

Magos

Tajthy

Banai

Horváth R.

Popovics

Rajczi

Vezetőedző:

Víg Péter

Edzői nyilatkozatok:        

Brekk János: – Nagyon nehéz mérkőzés volt, de mind ilyen lesz! Az első félidőben rosszul játszottunk, rajtunk van ez a hazai fóbia. Kell egy gól, egy meggyőző siker, ami kiviszi a csapatot ebből a gödörből, és akkor be fogunk indulni, mert a most látottól sokkal többet tudunk. A kispadról még nem voltam elküldve, ezt is megéltük. A kiállítás után azt mondtam a bírónak: "ilyen gusztustalan nem lehetsz", vagy valami ilyesmit. Úgy érzem, a játékvezető nem volt korrekt, mert ilyen szabálytalanságból az ellenfél részéről volt még négy ezen a mérkőzésen, ami megtorlatlan maradt, erre nekünk felmutatja a pirosat hazai pályán, húsz perccel a vége előtt. Ez az ember állította ki Germánt az előző szezon utolsó meccsén, a hosszabbításban, úgyhogy nem az első eset, kérni fogjuk, hogy ne vezessen nekünk, mert most már olyan konfliktusa van a csapattal és a szurkolókkal, hogy az nem normális helyzet. Ha elmegyünk idegenbe sújtanak bennünket, hazai pályán szintén, hát hadd merjünk már megszólalni!

Víg Péter: – Az első félidőben remek teljesítményt nyújtottunk, a másodikra viszont sajnos elfogytunk, hiszen nem tudtunk cserélni. Ennek köszönhető a vereségünk.

[poll id="204"]


18:40 A második hazai gólt végül Pákolicz szerezte, miután a lefújás után kiderült, még akkor segítette a hálóba a labdát Csorba lövése után, amikor az a gólvonalon gurult. Úgyhogy Csorba és Pákolicz góljaival fordított a Szpari.


94

Csorba és Montvai is helyzetbe került, de az eredmény már nem változott, vége! 2-1-re nyerte a Szpari a mozgalmas meccset.


93

A meglóduló Csorbát lökte fel Erős, amiért sárga lapot kapott, már a másodikat, tehát villant a piros is.


92

 

Magos jobboldali beadása után Balogh húzta le a labdát, majd egyből kirúgta, de a meglóduló Montvai elől mentett Rubus.


92

 

Tajthy előrelöbbölt labdája után Ur fejjel tisztázott.


91

 

Még négy percet kell kihúznia az emberhátrányban lévő Szparinak, hiszen ennyi a hosszabbítás.


90

 

Ismét fegyver volt Balogh hosszú kirúgása, de végül Csorba nem tudta megjátszani a labdát.


87

 

Ezt megúsztuk! Magos jobboldali beadása után Rajczi 5 méterről alig fejelte a labdát a bal felső sarok fölé.


86

Előbb Balogh védett nagyot, majd a visszagurított labdába Szilágyi vetette bele magát, biztos góltól mentve meg csapatát. A reklamáló Erős kapott sárga lapot.


85

 

Csorba verekedte át magát két újpestin, ezzel ziccerbe került, de rosszul találta el a labdát, így Horváth védeni tudott.


85

A harmadik hazai csere, Pákolicz helyére Kovács Ádám érkezik.


83

 

Mondjuk Rajczi is elrúgta a labdát a lesállását követő sípszó felhangzása után, de ezúttal elmaradt a sárga. Lehet, hogy azért, mert van már neki egy...?


82

Minczér is besárgult, miután megrúgta Banait.


81

Popovics kapott sárga lapot, miután a lesállását jelző sípszót követően elrúgta a labdát.


80

 

Üveges éles, jobboldali beadása után átpattant a labda Rajczi lába felett, de Baloghot nem tréfálta meg, és biztosan ölelte magához.


78

 

Lecsillapodtak a kedélyek, Brekk János a főlelátó teraszkorlátján könyökölve instruálja a csapatot, a Szpari emberhátrányban az egycsatáros szerkezetre tért át.


76

Simon helyén Minczér folytatja az emberhátrányban lévő nyíregyháziaknál.


74

Baranyai helyett Erős a pályán.


73

Tajthy tolta meg a labdát Petneházi mellett, aki ütemkéséssel érkezve rátalpalt az újpesti játékos combjára. Veizer - nem biztos, hogy jogosan - kiállította Petneházit, az ítéletet a tüntető közönség és a partvonalnál reklamáló Brekk János sem vette könnyen tudomásul. Brekk Jánost is elküldték a kispadról, a korláton átmászva jutott fel a lelátóra.


72

Csorba csinált bohócot a jobb oldalon Baranyaiból, aki csak felvágni tudta az őt kicselező nyíregyházi játékost - sárga lap. Petneházi élesen középre lőtt szabadrúgása után Montvai elöl vágták ki a labdát.


71

 

Szilágyi jobboldali beadását blokkolta szögletre Baranyai. Mészáros beadása rosszul sikerült, az oldalhálóban halt el.


67

 

Montvai szemmel láthatóan javítani akar, kiharcolta magának a 15 méteres lövőhelyzetet, ami után Horváth bokszolta a mezőnybe a labdát.


63

Ez már bent van! Farkas indításával Csorba erőszakosan beverekedte magát a tizenhatoson belülre, az alapvonalon haladva a kapu felé tört, élen meglőtt labdája pedig Rubuson megpattanva a már lecsücsülő Horváth mellett csorgott a gólvonalon túlra, 2-1.


60

 

Ha nem látjuk, nem hisszük el! Balogh tértölelő kirúgásával Montvai ugrott ki, eltolta a labdát a kifutó Horváth mellett, majd 4 méterről ballal az üres kapu mellé lőtt. Az év végi összefoglalókban elég jót fognak derülni a jeleneten a nézők, a lelátón ülőknek valahogy most nem őszinte a mosolya...


60

 

Megint Veizer szerelte Petneházit. A bíró egész jól semlegesíti ezen a meccsen a nyíregyházi karmestert...


56

Szilágyi csapott össze Banaival a középpályán, amiért sárga lapot kapott, de csak azok után, hogy végigfutott az Újpest, Magos által 15 méterről fölé lőtt lövéssel záruló akciója.


54

Na, végre! Mészáros baloldali bedobása után Montvai perdítette a labdát Pákolicz elé, ő egyből középre adott, Csorba pedig futtából jobbal 10 méterről a kapu közepénél a léc alá vágta a labdát, 1-1.


54

 

Pákolicz vette maga elé Mészáros átadását, majd 22 méterről Horváth kezei közé lőtte a labdát.


53

 

Mészáros baloldali beadása valahogy eljutott Montvaihoz, a cserecsatár éles szögből kapura lőtt, Horváth Tamásról a baloldali kapufára, onnan szögletre vágódott a labda.


51

 

Popovics ugratta ki a leshatáron induló Rajczit, aki egyedül vezette a kapura a labdát, ám lövés helyett passzolt - épp az akciót kísérő Farkashoz, aki történetesen nem lila-fehér, hanem piros mezt visel.


48

Horváth Richárd szorul ápolásra, olyannyira, hogy le is kell cserélni, a helyére Dombai állt be.


47

 

Petneházi próbálta megtréfálni Horváth kapust azzal, hogy kapura lőtte a 35 méteres szabadrúgást, de az újpesti kapus magabiztosan hárított.


46

A második félidőre váltott Brekk János, Germán helyére Montvai állt be. Már rúgják a labdát a felek.



45

Végre egy kis játék, Petneházi passzolt Pákolicz elé, de a beadást kivágták az újpestiek. Veizer Roland hármas sípszavát a közönség szórványos füttye követte, miközben elkönyvelhettük, bajnokságbeli harmadik hazai meccsén is szerzett gól nélkül zárta az első félidőt a Szpari. Szünet!


44

 

Rajczi harcolt ki jobboldali szögletet, amelyet Popovics ívelt középre, akarjuk mondani a másik szélre, ahol végül meghiúsult az újpesti akció.


43

 

Csorba vitt egy kis lendületet a játékba azzal, hogy a jobboldalon lefutotta Baranyait. A beadás? Lesz jobb...


40

 

Germán háromszögelt Pákoliczcal, a visszakapott labdát Germán kissé elhamarkodva, 17 méterről a bal alsó sarok mellé lőtte.


38

Rajczi akasztotta össze Simon bokáját, így a gólszerző a "sárga lap" rovatba is feliratkozott.


37

 

Magos lódult meg a jobb oldalon, a tizenhatoson belülre érve, éles szögből, váratlanul kapura lőtt, Balogh lábbal védett.


35

 

Az igen aktív Popovics cselezett balról befelé, majd 20 méterről kapura, pontosabban Balogh kapus ölébe lőtt.


34

 

Ajjaj, Üveges szinte ugyanonnan végezheti el a szabadrúgást, mint a gól előtt, most a lövést választja jó 35 méterről - nem is sokkal tévesztette el a jobb felső sarkot.


33

 

A fejleményeket csendben figyelő közönség nyomban kritikus hangnemre váltott, leggyakrabban az ébresztő felkiáltás hangzik fel.


32

Üveges kanyarított középre jobbról, szabadrúgásból, a védők gyűrűjéből felugró Rajczi 6 méterről ívelt fejest küldött a kapu bal oldalába, 0-1.


31

 

Alábbhagyott a csapatok lendülete, így Ur rosszul sikerült, a védők által könnyen elhárított beadási kísérlete is bekerülhetett a történések közé.


27

 

A sárga lapos Farkas Attila részéről volt kockázat abban a becsúszó szerelésben, amit a kapura törő Rajczival szemben, a tizenhatoson belül bemutatott, ám tisztán a labdát találta el, így megúsztuk az újpesti lehetőséget.


25

 

Mészáros már a bal oldalon tűnt fel, beadása kissé lecsúszott a külsőjéről, de így is veszélyesen tartott az újpesti kapu felé, Horváth kapus azonban elhárítva a veszélyt lehúzta a labdát Germán fejéről.


24

 

Ha jobb oldali Szpari-szöglet, akkor viszont Mészáros. A balbekk ballábas kornere után Banai csúsztatta ki a labdát a túlsó kapufánál Pákolicz elől.


23

 

Ha Szpari-szabadrúgás, akkor Petneházi. A 20 méterről, kissé balról meglőtt labda Popovics hátső feléről vágódott szögletre a jobb alsó saroknál. Ha Szpari-szöglet, akkor is Petneházi. A baloldali beíveléssel megint csak újpesti játékost talált meg a nyíregyháziak pontrúgásfelelőse.


20

 

Tajthytól pattant túl messzire a labda a vendégtérfél közepén, Simon csapott le rá, és Germánhoz továbbított, az ő 21 méteres lövése azonban méterekkel fölészállt.


19

 

Itt Pákolicz utolsó csele nem sikerült a tizenhatoson belül, amott Balogh kapus mentett bátor közbelépéssel. Hullámzik a meccs, na!


17

 

A túl nagy rössel érkező Ur és Banai ütközött a levegőben, elsőre nagynak tűnt a baj, de szerencsére az újpesti csapatkapitány hamar feltápászkodott a földről. Nekünk pedig a két csapatkapitány alig negyedórával ezelőtt elolvasott sportszerűségi kiáltványa jutott az eszünkbe.


15

 

Bosszantó jelenet - Petneházi azért nem tudta megjátszani a labdát, mert a túlságosan akcióközelben helyezkedő Veizer Roland játékvezető akadályozta abban.


14

 

Banai passzolt Magoshoz, aki 18 méterről a jobb alsó sarok mellé lőtt.


11

 

Petneházi jobboldali beadása után Simon fejelt 10 méterről a jobb alsó sarok mellé.


7

 

Horváth emelt jobbról a túloldalra, ahol Popovics még megmentette a labdát, amely Rajczi elé került, de az újpesti támadó magasra emelt lábbal igyekezett azt megjátszani, így szabadrúgással jöhetett a Szpari. Kisvártatva Rajczi 10 méteres lövése ment el centikkel a bal alsó sarok mellett.


5

Farkas rántotta meg Popovics mezét, megkapta érte a meccs első sárga lapját. A 28 méteres szabadrúgást Takács lőtte kapura, labdája a sorfalon lelassult, így Balogh biztos kézzel ölelte magához.


3

 

Csorba került nagy helyzetbe a jobb oldalon, az alapvonal előtt utolérte a labdát, visszafelé passzolta Germán irányába, de Horváth Tamás lekapcsolta.


2

 

Petneházi lőtte a kapu irányába a 35 méteres szabadrúgást, de a sorfal blokkolta a labdát.


1

A Szpari kezdte a mérkőzést.


16:29 A bevonulást követően, a kezdés előtt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) sportszerűségi világnapja alkalmából a két csapat kapitánya, Banai Balázs (Újpest B) és Balogh János (Spartacus, ő először viselheti a karszalagot) olvasta fel az ilyenkor a világ minden pályáján elhangzó kiáltványt, amely sportszerű szellemiségre hívja fel a játékosok és a szurkolók figyelmét egyaránt.


16:15 Végre "normális" meccsidőpontban, szombaton délután, ráadásul ideális időjárási viszonyok közepette játszhat hazai pályán a Nyíregyháza Spartacus NB II-es csapata. Ezzel együtt nem úgy tűnik, hogy az Újpest FC B elleni meccsen születik majd meg a nézőcsúcs.

A múltheti néző- és szakvezetőbosszantó produkció következményeként Reznek Donát, Montvai Tibor és Minczér Tibor maradt ki a kezdőcsapatból, no meg a sérült Ambrusz Árpád. A helyükre Ur László, Simon Attila, Petneházi Márk és Csorba Szabolcs került. Az újpestiek kezdő tizenegyében helyet kapott a korábbi válogatott Rajczi Péter, aki a két csapat tavaszi bajnokiján két gólt szerzett az újpesti "fakó" által 3-2-re megnyert meccsen, ugyanitt, a Városi Stadionban.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!