szon-sportoldal

2012.10.20. 15:11

Ez hatalmas győzelem volt, lányok!

Nyíregyháza - A másodosztályba történt visszalépése, tehát több mint egy év eltelte után először kapott ki a Szeged - szombaton a Nyíregyházi FSE-NYKS női kosárlabda-csapatától.

Nyíregyháza - A másodosztályba történt visszalépése, tehát több mint egy év eltelte után először kapott ki a Szeged - szombaton a Nyíregyházi FSE-NYKS női kosárlabda-csapatától.

Az élvonalból csak anyagi okok miatt visszalépő, és a visszajutást kanyar nélkül kiharcoló, de a feljebb lépést nem vállaló szegediek vendége volt szombaton kora délután a Nyíregyházi FSE-NYKS a másodosztálynak számító amatőr nemzeti bajnokság halasztott mérkőzésén.

A kezdeti vendégvezetés után úgy tűnt, érvényesül a nagyobb rutin, hiszen a csongrádiak a második negyed elején előbb kiegyenlítettek, majd nagyszünet után 44–28-ra megléptek. A főiskolások azonban 16 pontos hátrányban sem adták fel, és milyen jól tették! A hátrány szép lassan olvadni kezdett, majd 56–48-as hazai vezetés után egy 13–0-s szakaszt produkálva 61–56-ra fordítottak, és nyertek. A siker kulcsa a negyedik negyed remek védekezése volt, a szegediek az utolsó etapban egyetlen mezőnykosarat szereztek, azt is a rendes játékidő letelte előtt nem sokkal, előtte még a 32. percben iratkoztak be a jegyzőkönyvbe, két értékesített büntetővel. Az NYFSE-NYKS a másodosztályban több mint egy éve veretlen csapatot fektette két vállra, ráadásul idegenben. Ez úgy is hatalmas fegyvertény, hogy a csapat nem játszott csúcsformában a nyáron valamelyest meggyengült Tisza-partiak otthonában.

Amatőr nemzeti bajnokság

Szeged KE–Nyíregyházi FSE-NYKS 58–61 (19–21, 20–7, 15–20, 4–13)

Szeged, 100 néző, v.: Földi L., Arató. NYFSE-NYKS: Papp K. 23/6, Tóth K., Gáspár 7/3, Földesi V. 9, Farkasinszki O. 18. Csere: Páll V. 2, Gömze, Tati Tímea, Ónya. 2. Edző: Farkasinszki Gyuláné.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!