szon-sportoldal

2012.10.02. 18:36

Fantom gól után három pontot érő

Kovács Ádámot nem szúrja a kispad és jól szórakozott a kézilabdameccsen.

Kovács Ádámot nem szúrja a kispad és jól szórakozott a kézilabdameccsen.A Szpari izgalmas hajrában szerezte meg a három pontot szombaton Kazincbarcikán. Sokáig vezettek a borsodiak, aztán a csereként beálltak közül előbb Germán Tamás egyenlített, majd Kovács Ádám a rendes játékidő utolsó percében közelről szerezte meg a győzelmet jelentő találatot.

– A padon sohasem könnyű, főként ha vezet az ellenfél – így Kovács Ádám. – Amikor kiderült, hogy visszajövök a Szparihoz, Brekk János közölte velem: nem biztos, hogy kezdőként fogok játszani, én ezt tudomásul vettem, emiatt soha sincs bennem tüske, ha a kispadra ülök.

Most is így volt, aztán amikor szólt, hogy beállunk, akkor már az járt a fejemben, hogy sikerüljön jól beszállni- folytatta Ádám. – A második félidőben többször is helyzetbe kerülte, még az elején jó labdát kaptam a jobb szélen, de talán még nem voltam teljesen ráhangolódva a meccsre, így nem választottam jó döntést. Aztán kétszer fejelhettem, az elsőnél kicsit magas volt a labda, ám a másodiknál hibáztam.

Érezte, hogy ki fog pattanni

Aztán jött a sokat jelentő találat, ami előtt csorba egy csel után lőtt, a labda pedig a vetődő hazai kapusról kipattant.

– Korábban már volt egy szituáció, amikor a hazai kapusról kipattant a labda, így ez már bennem volt. Szabi lövésénél erre számítva már nagyon figyeltem, szerencsére a közelemben volt a labda és sikerült is a hálóba rúgnom. Nagyon örültem a gólnak, hiszen ezzel nyertünk, ráadásul a srácok is megnyugodhatnak, mert eddig zrikáltak, hogy olyan gólom van, aminél a labda nem is érintette a hálót jegyezte meg a támadó.

Kovács Ádám a Vasas elleni első találatra gondolt, amit a fővárosiak fantomgólnak neveztek, hiszen a kapus ugyan kiütötte a labdát, de az asszisztens és a játékvezető szerint a gólvonalon túlról.

Bérlet a kézilabdázóktól

Ami a gólokat illeti, vasárnap este több mint félszázat láthatott Ádám. Persze nem focimeccsen. A Nyíregyházi KSK-Nyír-Komplett második vonalbeli klubja és a Nyíregyháza Spartacus együttműködésének eredményeként a focisták bérletet kaptak a kézilabdázók mérkőzéseire. Így a Törökszentmiklós elleni hazai meccset látta a helyszínen Kovács Ádám.

– Milannal (Davidov, a szerk.)mentünk ki, hiszen az ő barátja, Bozidar Burszacs is a nyíregyháziaknál játszik. Jó meccs volt, nagyon élveztem és amennyiben időm engedi az NYKSK minden hazai meccsére el fogok menni – így Kovács Ádám.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!