szon-sportoldal

2012.10.06. 14:45

Kökény Roland a nyíregyházi tekepályán és a fakanálnál

Nyíregyháza - Az olimpiai bajnok kajakozó volt a díszvendége a Kárpát Kupa nemzetközi tekeversenynek.

Nyíregyháza - Az olimpiai bajnok kajakozó volt a díszvendége a Kárpát Kupa nemzetközi tekeversenynek.

Szombaton délelőtt vette kezdetét a hagyományos nemzetközi nyíregyházi tekeviadal - formabontó módon. A Kárpát Kupát (amelyen a hazai NB I-es tekeklub játékosai mellett a felvidéki Nagysárosról, az erdélyi Marosvásárhelyről és a vajdasági Magyarkanizsáról érkeztek csapatok) ugyanis Kökény Roland, a londoni olimpia kajak-2 1000 méteres versenyszámának bajnoka nyitotta meg a kezdődobásával. A bajnok a héten kezdte újra az edzéseket, és az egyik tréning közben meghúzódott a válla, így több dobást nem vállalhatott.

A 36 esztendős kajakos besegített a vendégek fogadására készülő gulyásleves elkészítésébe, miközben szorgalmasan állta a média rohamát is. A gyermekkorát 14 éves koráig Nyíregyházán töltő, kajakos pályafutását a császárszállási tavon kezdő sportoló péntek este találkozott korábbi versenyzőtársaival, és szombaton, a Városi Stadionban egykori tanáraival is meglátogatták őt, a beszélgetések során szóba kerültek a régi szép idők is.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!