szon-sportoldal

2012.11.10. 10:33

A hajrában már jól muzsikáltak a hazaiak

A védekezéssel nem volt gond, a támadásoknál viszont be-becsúsztak a bosszantó bakik.

A védekezéssel nem volt gond, a támadásoknál viszont be-becsúsztak a bosszantó bakik.Pénteken este megszerezte hetedik győzelmét a Nyíregyháza-Nyír-Komplett NB I.B-és férfi kézilabda csapata. A Bartha Dénes irányította csapat sokáig szoros küzdelem után gyűrte le (30-25) az ózdi együttest.Az első játékrészben a védekezéssel nem volt gond (a 11 kapott gól nem rossz), ám a támadásban sok volt a hiba. A nyitott falas védekezéssel igazán nem zavarták meg a házigazdát az ózdiak, ám sok volt a pontatlan lövés, az elhibázott ziccer, és a vendégkapus is jól teljesített.

- A védekezésünk egyik alappillére az volt, hogy a beállós Papp Gábor semlegesítsük - kezdte visszapillantását a péntek esti diadalra Bartha Dénes.

Sikerült gyorsítani a játékot

- Ezt kezdettől fogva jól oldottuk meg, ám mégsem tudtunk meglépni az ózdiaktól, mert a támadásokban sokat hibáztunk. A széleken nem voltunk elég hatékonyak, ráadásul meglehetősen sok ziccert hibáztunk, így az első félidő végére döntetlen volt az állása.

A második játékrészben a jó kezdés után nem sikerült tartani a megnyugtató előnyt, aztán a hajrára már minden összeállt, ennek eredménye számszerűleg biztosnak mondható, az öt gólos győzelem.

- A szünetben arra hívtam fel a figyelmet, hogy próbáljuk gyors játékkal meglepni a borsodiakat, ez jól is indulta, mert két perc alatt három gólt is lőttünk. Az volt a lényeg, hogy futásra kényszerítsük ellenfelünket. Ez is bejött, aztán a hajrában már úgy játszottunk, ahogyan azt végig kellett volna. Döntő volt, hogy a hosszú kispadunk miatt rendre tudtunk frissíteni és akik beálltak, azok a lecseréltekkel egyenrangú játékosok voltak. Azt a mérkőzés előtt is gondoltam, hogy nem lesz könnyű meccs, szerencsére sikerült igen értékes győzelmet arattunk - így Bartha Dénes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!