szon-sportoldal

2012.11.09. 19:39

Kínlódás után parádé

Izgalmas meccsen nyertek Bursacék az ózdiak ellen.

Izgalmas meccsen nyertek Bursacék az ózdiak ellen.Hamar kiderült, hogy az ózdiak bizony nem fogják könnyen adni a bőrüket. Pénteken este a bujtosi csarnokban fogadta soros ellenfelét a második vonalbeli férfi kézilabda bajnokságban a Nyíregyháza-Nyír-Komplett. Az első félidő huszadik percéi egy-egy góllal vezettek Bursacék, majd ezt követően többször is egalizáltak az egykoron Nyíregyházán is trénereskedő Váczi Sándor irányította borsodiak. Köszönhették elsősorban a jó napot kifogó és Németországban is pallérozódó Teremi kapusnak, illetve az ötször eredményes Panyinak. A hazaiak védekezésével nem volt nagy gond, a támadásokkal már annál inkább. Kimaradtak hetesek, ziccerek, így aztán iksszel vonultak a szünetre a csapatok., egy két pereket ide-oda röpködtető hajrá után.

A második félidőt jól kezdték a hazaiak zsinórban háromszor voltak eredményesek (ám az ózdiak buldogként kapaszkodtak és ismét egyenlővé (21-21) tudták tenni az állást. Sőt, ezt követően a 49. percben ők szereztek gólt és a mérkőzésen először vezettek, igaz nem sokáig. Izgalomban nem volt hiány, ám ezt követően már nem adta ki kezéből a vezetést a házigazda és hol egy, hol két gólos volt az előnye. Hat perccel a vég előtt Bécsi emberhátrányban szerezett negyedik gólja, majd a Kecskemét ellen megsérült de végül játékra képes Szűcs hatodik találata az 57. percben megnyugtatóra hízlalta a különbséget (29-24), ami után még mindkét csapat egyszer-egyszer volt eredményes.

Fontos és értékes két pontot szerzett a hazai együttese, amely elsősorban önmagát, az első félidei támadójátékkal tette magának nehézzé a mérkőzést.

Kézilabda, férfi NB I. B, Keleti-csoport, 8. forduló

Nyíregyháza-Nyír-Komplett-Ózd 30-25 (11-11)

Bujtosi csarnok, 400 néző, v.: Ágnecz, Sipos.

Nyíregyháza-Nyír-Komplett: Tamási- Szöllősi 2, Tarnavölgyi 3, Varga L. 1/1, Braun, Bursac 9/2, Erdős 2. Csere: Gadnai (kapus), Vasas Gy. 2, Dancs 1/1, Bécsi. 4, Szűcs 6. Edző: Bartha Dénes. Kiállítások: 16, illetve 10 perc. Hétméteresek: 6/4, illetve 3/2.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!