szon-sportoldal

2012.12.13. 09:53

A Móricz leányai itthon tartották a vándorserleget

A szervezőknek az utolsó pillanatban kényszerből módosítaniuk kellett az elmúlt hét végén rendezett VI. Móricz Kupa nemzetközi leány röplabda torna forgatókönyvét.

A szervezőknek az utolsó pillanatban kényszerből módosítaniuk kellett az elmúlt hét végén rendezett VI. Móricz Kupa nemzetközi leány röplabda torna forgatókönyvét.A jó képességű szerb Kikinda csapata a havazás miatt nem tudott eljönni, míg Prága X. kerületének együttese, illetve a hazai mezőnyben is magasan jegyzett Kecskemét csapata betegség miatt mondta le a találkozót. Így aztán végül tíz együttes vágott neki a tornának, úgy, hogy a házigazda Móricz-Nyírsuli két csapattal szerepelt. A Zay és Móricz iskolákban szombaton a csoportkör, valamint a középdöntők és negyeddöntők mérkőzéseit rendezték, vasárnapra a helyosztók maradtak.

A Móricz I. a szlovákiai Eperjes csapatát 2:1-re legyőzve került a hármas döntőbe, ahol a szlovák Vranov és a Vasas várta a házigazdákra. Az első mérkőzésen a Vranov diadalmaskodott a Vasas ellen, aztán jöttek a móriczosok. Előbb a Vranov, majd látványos mérkőzésen a Vasas ellen is 2:0-ra nyertek Moravszki Gyuláné tanítványai, így itthon tartották a vándorserleget.

- Büszke vagyok a lányokra, a novemberi szegedi torna után óriási edzésmunkát végeztünk el, s ennek eredménye lett a siker. A lányok fegyelmezetten, hibátlanul és odaadóan játszottak, mindent megtettek a győzelem érdekében- vélekedett Moravszki Gyuláné a sikerről.

Röplabda, VI. Mórisz Kupa nemzetközi leány torna

Végeredmény: 1. Móricz-Nyírsuli DSE, 2. Vranov (szlovák), 3. Vasas SC, 4. Központi Röplabda Akadémia, 5. Eperjes (szlovákiai), 6. Móricz II.-Nyírsuli DSE, 7. Újpesti Csokonay DSE, 8. Szatmárnémeti (romániai), 9. Arany-Nyírsuli DSE, 10. Bem-Nyírsuli DSE (HUN).

A torna különdíjasai

Legjobb előkészítő: Ratkos Petra (Móricz I.). Legjobb támadó: Andrea Kulikova (Vranov). Legtechnikásabb játékos: Krobot Noémi (Vasas). Legjobb Nyírsulis: Sitku Renáta (Móricz I.). Legjobb Móriczos: Tóth Fruzsina. Legjobb külföldi: Alexandra Verespeova (Vranov). Legértékesebb játékos: Ilyés Emese (Móricz I.)

A torna válogatottja: Vén Eszter, Tóth Dalma, Nagy Nóra (Móricz), Madarász Kinga (Vasas), Thuránszky Alíz (KRA), Tóth Luca (ÚCS DSE), Michaela Schenierova (Eperjes), Andrea Kulikova (Vranov), Pintea Alexandra (Szatmárnémeti).

A torna különdíjas edzői: 1. Moravszki Gyuláné (Móricz-Nyírsuli DSE), 2. Ján Ladánsky (Vranov) és Benkóné Kőrös Mária (Vasas).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!