szon-sportoldal

2012.12.04. 09:05

Rájöttek: ez így nem mehet tovább!

Mélypont után feltámadás: a tizennegyedik helyről a dobogóra dobbantott a Nyírmada.

Mélypont után feltámadás: a tizennegyedik helyről a dobogóra dobbantott a Nyírmada.A sír széléről táncolt vissza a Nyírmada. Na jó, van ebben némi túlzás, elvégre a hatodik forduló után sem uralkodott temetői hangulat a megyei első osztályú futballcsapat körletében, jóllehet mindennek nevezhető, csak éppen fáklyásmenetnek nem az addig tapasztalt produkció.

Valami történt...

Az elmúlt bajnoki évadban a harmadik helyet megcsípő (hej, ha nincs a tíz büntetőpont...) gárda ekkortájt a tizennegyedik pozícióban porosodott, majd a mutatós, zsinórban öt győzelmet magába foglaló sorozattal tornázta fel magát a dobogóra.

Ugyanakkor sokatmondó adat, hogy a Szőke-legénység huszonkét gólján alig hét labdarúgó „osztozik”, no és az sem mindennapi, hogy idegenben jobban muzsikált, mint otthon.

– Attól függetlenül elégedett vagyok a csapat teljesítményével, hogy akadt a szezonnak mélypontja – merült a részletekbe Szőke István, a Nyírmada játékos-edzője. – Az viszont a társaság tartását mutatja, hogy a tabella végéről sikerült jelentősen előremozdulni. A harmadik fordulót követően ugyanis valami történt: zsinórban három meccset vesztettünk, közte olyat is, amelyet egyértelműen mi rontottunk el, máskor egy deka szerencsénk sem volt. Becsúszott még néhány bosszantó mérkőzés, aztán összeültünk, és a fiúk is belátták: ez így nem mehet tovább. Elsősorban a hozzáállás változott kedvező irányban, és mindjárt megindult a szekér. Ahogy jöttek a győzelmek, úgy nőtt az önbizalom, visszatért a játékkedv. Többnyire jó futballal párosult az eredményesség, kivétel talán a Rakamaz elleni meccs, azt gyengébb játékkal sikerült megnyerni. De nem ez volt a jellemző. Hozzáteszem, hét-nyolc húzóember hátára vette a csapatot, ugyanakkor hatalmas gondot jelentett, ha eltiltások, vagy sérülések sújtottak minket, ennek ellenére sikerült jól befejezni az idényt.

Nem akarnak pórul járni

Mint azt már annyiszor „megénekeltük”, a bajnoki átszervezés következtében – vélhetően – sok együttes kényszerül fájdalmas búcsúra júniusban. A Nyírmada pedig nem akar pórul járni.

–  Mindenképpen a mezőny első felében szeretnénk végezni, annál is inkább, mert csak így lehetünk biztosak a bentmaradásban – jelölte ki a tavaszi csapásirányt Szőke István. – Korai még arról beszélni, milyen változások történhetnek a játékoskeretben, mindenesetre egy-két új embert el tudnék képzelni. Meglátjuk, milyen lehetőségünk lesz az erősítésre. Január elején valószínűleg elkezdjük a munkát, mert egyértelmű, nagyon tisztességesen fel kell készülni a folytatásra.

Madai mutatók

A Nyírmada megyei első osztály csapatának őszi mutatói

Az őszi fordulók után: 3. Nyírmada 15 8 2 5 22–20 26

Hazai pályán: 7 4 – 3 8–8 12

Idegenben: 8 4 2 2 14–12 14

A házi góllövőlista

7 gólos: Papp Z. 4 gólos: Nagy M., David R. 3 gólos: Szikszai A. 2 gólos: Ponczók T. 1 gólos: Danku A., Jóni A.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!