szon-sportoldal

2013.01.10. 10:07

Ezt már csak ők szúrhatják el

A Nyírtura elkapta a fonalat: hosszú idő után alakíthat nagyot a futballcsapat.

A Nyírtura elkapta a fonalat: hosszú idő után alakíthat nagyot a futballcsapat.A nyírturaiak alaposan megböjtöltek azért, hogy visszaidézhessék a régi szép időket. Anno tizenhét esztendeje, az edzői karrierjét éppen az egyesület berkein belül indító, ma a Nyíregyháza Spartacust futballcsapatát irányító Brekk János vezényletével domborítottak a megyei másodosztályban. Azóta kis túlzással, szinte nem is hallattak magukról, mígnem az aktuális bajnoki évadban valósággal robbantottak. Felettébb meggyőző, tíz pontos előnyt építve feszítenek a megye három nyíregyházi csoportjának élén – innen már nem is akarják lejjebb adni.

– Már tavasszal mutatkoztak jelei annak, hogy ütőképes csapatunk lehet, a nyáron tovább erősödtünk: olyan játékosokat igazoltunk, akiket régen, ifjúsági koruktól ismerek – árulta el Tóth Mihály, aki idestova több, mint egy évtizede szakvezetője a Nyírturának. – Az volt az elképzelés, hogy a tabella első öt helyének valamelyikét csípjük meg, és mondhatom, az őszi szezon minden szempontból átütő sikerrel zárult számunkra. A teljes mezőnyt tekintve a legkevesebb gólt kaptuk, miközben igyekszünk a támadójátékot favorizálni, nyilvánvalóan a közönség is erre vevő. Heti két edzést tartunk, az amatőr futballból adódóan iskolai és munkahelyi elfoglaltság miatt nyilvánvalóan nem mindenki tud rendszeresen jelen lenni, éppen ezért a két idény közötti felkészülést igyekszünk meghajtani.

Álszerénység lenne, ha Tóth Mihály továbbra is arról értekezne: az idény végén beérnék a dobogóval is, ennél immár nemesebb terv megvalósításért küzdenek.

– Így, hogy elkaptuk a fonalat, talán megkockáztatható: ezt már csak mi szúrhatjuk el. Persze, nem dőlünk hátra, arra törekszünk, hogy hasonlóan sikeres legyen a folytatás: a minél hatékonyabb felkészülés érdekében neveztünk például a Joma Kupa megyei teremtornára. Élvezzük a nyírturai önkormányzat, és Mikó Gábor polgármester úr támogatását: mióta ő a település vezetője, a csapat szellemisége is előnyére változott. A körülmények javultak, felújították például az öltözőnket, és azt is fontosnak tartom kihangsúlyozni: amennyiben kiharcoljuk a feljutást, az ifjúsági együttes indítása sem okozhat problémát. Jó néhány fiatal játszik a környékbeli falvakban, ők már jelezték, szívesen visszatérnének.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!