szon-sportoldal

2013.01.02. 15:33

Gálával nyitnak Apagyon

A 7. Szabados-ok Kupán újra rajthoz állnak a honi élmezőnyhöz tartozó asztaliteniszezők.

A 7. Szabados-ok Kupán újra rajthoz állnak a honi élmezőnyhöz tartozó asztaliteniszezők.A tavalyi esztendő kivételével immár hetedik éve hagyomány, hogy nemzetközi asztalitenisz gálával indul a január Apagyon. 2012-ben márciusban gyűlt össze a mezőny, ezúttal azonban visszatérnek a rendezők a jól bevált év eleji időponthoz, így január 5-én, szombaton rendezik meg a 7. Szabados-ok Kupát.

Három tábor, egy mezőny

A mezőny a megszokottak szerint három táborra tagolódik. Az egyikhez a budapesti illetőségű éljátékosok tartoznak, ők négyen lesznek: a verseny négyszeres bajnoka, Marsi Márton, a kétszeres győztes, egyben címvédő Lindner Ádám, valamint Gerold Gábor és Pálosi Balázs. Marsi papíron továbbra is az osztrák Oberwart játékosa, de ettől az évtől kezdve a skót válogatott edzője is, tehát a játék mellett a trénerkedés is előtérbe került. Lindner tavaly a legjobb világranglista-helyezéssel rendelkező magyar játékos volt, az olasz Apuania Carrara légiósa ezúttal a magyar rangsor nyolcadik helyezettjeként érkezik. Gerold tavaly is bizonyította, hogy helye van a legjobbak között, Pálosi pedig a Pénzügyőr színeiben a honi extraligában bizonyít hétről hétre. Külföldről, magyarlakta területekről érkeznek játékosok: a román határ túloldaláról Szatmárnémetiből és Székelyudvarhelyről jönnek a visszatérő vendégek, Szlovákiából pedig a tavaly megismert nagykaposiak. És persze ott lesznek a mezőnyben a jövő heti bajnoki rajtra készülő megyebeli játékosok: az NB I-es apagyiak teljes vértezetben vonulnak fel, míg az extraligás nyírbátoriakat Bari Csaba és Majoros Bence képviseli. Szó van róla, hogy két NB I-es egri versenyző is rajthoz áll.

A szombaton, az apagyi iskola tornatermében 10 órakor kezdődő programban két versenyszám szerepel, egyesben és párosban mérkőzik meg a mintegy 25 versenyzőből álló mezőny a 7. Szabados-ok Kupáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!