szon-sportoldal

2013.01.02. 13:51

Két légiós is vőlegényként tért vissza

Az erőltetett januári menetben hat mérkőzés vár a Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapatára.

Az erőltetett januári menetben hat mérkőzés vár a Marso-Vagép NYKK élvonalbeli férfi kosárlabda-csapatára.Egy a csapat, egy a buli – gondolták a Marso-Vagép NYKK-nál. Az élvonalbeli férficsapat játékosainak nagy része szilveszterkor együtt köszöntötte az új évet, a helyszín a két tengerentúli légiós hajléka volt. A házigazdák közül a bahamai Bennet Davis már vőlegényként, finn kedvesével együtt fogadta a vendégeket, hiszen a center karácsonyi lánykérése sikeresnek bizonyult. Csakúgy, mint Matins Berkisé – a lett bedobó szlovák jövendőbelije is igent mondott, így ők is tervezhetik az esküvőt.

Válogatott vendégeskedők

Szerencsésen tértek vissza a két ünnep közötti időszakot külföldön töltő klubalkalmazottak is: Horváth Imre szakmai tanácsadó és Zentai Levente technikai vezető az U16-es válogatottal együtt a csehországi Opavában járt, ahol a magyar csapat egy győzelemmel és két vereséggel a harmadik helyezést szerezte meg a visegrádi négyek országainak viadalán, amely az európai olimpiai reménységek nevét viseli.

Az U18-asok Belgiumban másodikként zártak, itt Mészáros Miklós masszőrként képviselte a nyíregyházi színeket. A játékosok közül Polyák László volt oda, neki az U20-as válogatott székesfehérvári összetartásán akadt tennivalója.

A létszám már teljes, így Ferenczi Tamás szakvezető (akinek másodedzőként szintén helye van az U18-as nemzeti csapatnál, de itthoni feladatai távol tartották a belgiumi úttól) irányításával a bajnoki- és kupafolytatásra hangol a csapat. Feladat lesz bőven, hiszen az esztendő első havában hat tétmérkőzés vár a játékosokra. Az első szombaton 18 órától, a bajnokság meglepetéscsapatának számító Kaposvár elleni hazai fellépésen.

Kétszer is Egerszegre

A jövő héten kétszer is Zalaegerszegre utaznak a nyíregyháziak: 8-án kedden a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzése, 13-án, vasárnap bajnoki fellépés esedékes a Zalában – a kupameccs visszavágóját 22-én rendezik a bujtosi csarnokban. Ezek mellett 17-én a Sopron lesz a vendég, míg 26-án Körmendre utazik az NYKK.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!