szon-sportoldal

2013.01.01. 12:16

Végleg áttörné a négyszázas határt

Fucsovics Márton edzőváltás után versenyez tovább és egyre közelebb került a nizzai teniszakadémiához.

Fucsovics Márton edzőváltás után versenyez tovább és egyre közelebb került a nizzai teniszakadémiához.

Öthetes turnéval fejezte be a versenyévadot Fucsovics Márton. A nyíregyházi teniszező ennek az időszaknak az első és utolsó két hetét a franciaországi Nizzában töltötte, a kettő között pedig két marokkói ITF-future-versenyen vett részt. Az esztendő lezárása végül nem volt sikertelen, hiszen Oudzsadában, az ír Daniel Glancy oldalán Marci megszerezte profi karrierje harmadik párosban aratott tornagyőzelmét.

A körülmények mesések

Nem ez jelenti azonban az egyetlen változást a 20 esztendős játékos karrierjében. A két évvel ezelőtti junior wimbledoni bajnok ugyanis nem véletlenül töltött hosszú időt Nizzában, ahol körvonalazódik egy megállapodás az ISP Tennis Academy-vel. Egy biztos: Marci egy ideje már szakított korábbi edzőjével, a szlovák Jan Solcanival, és ha létrejönne az egyezség a gallokkal, akkor minden feltétel biztosítva lenne a minél eredményesebb szerepléséhez.

– Remek körülmények fogadtak Nizzában, salakos és kemény borítású pályák egyaránt a rendelkezésre állnak és fedett létesítményben is lehet gyakorolni – kezdte élménybeszámolóját Fucsovics Márton. – Mondjuk utóbbira nem nagyon volt szükség, mert december közepén is félpucéron, szabad ég alatt tudtunk edzeni... Az is előnyömre válna, hogy olyan csoportba kerülnék, amelyben hozzám hasonló tudású öt-hat versenyzővel tudnék folyamatosan készülni, és velük járnám a versenyeket is. Ha minden jól megy, január 10-én csatlakoznék a csoporthoz, és két franciaországi versennyel nyitnám az új esztendőt. Addig is a romániai Indre Nadinnal veszek részt közös gyakorlásokon, hogy a verseny nélküli időszakban is formában maradjak.

Ez így is előrelépés

De vajon miként emlékszik Fucsovics Márton a mögöttünk hagyott esztendőre? Az évet a világranglista 440. helyén zárta a mai napig az NYVTC kötelékébe tartozó versenyző, aki egy éve ilyenkor az 577. pozícióban várta a naptárváltást.

– A szeptemberi kanadai versenytúrám előtt úgy nyilatkoztam, hogy az év végéig szeretnék az első négyszáz közé kerülni. Ez végül nem jött össze, de az új évre tervezem a nagy áttörést, amelyben segíthet a francia lehetőség is – beszélt a terveiről is Fucsovics Márton.

Marci számára az év eleje az egyéni versenyek mellett februárban Davis-kupa-mérkőzést is tartogat, a mieink Moldova otthonában lépnek majd pályára az euro-afrikai zóna II-es csoportjában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!