szon-sportoldal

2013.03.19. 11:04

Így legalább okosabbak lettek a demecseriek...

Demecser - A rendkívüli időjárás következményeként játék helyett a riválisokat térképezte fel az NB II-es gárda.

Demecser - A rendkívüli időjárás következményeként játék helyett a riválisokat térképezte fel az NB II-es gárda.Demecser sem úszta meg. A település is megszenvedte a hét végi földindulásszerű hóvihart, próbára téve az emberi tűrőképességet. „Természetesen” az NB II-es férfi kézilabdacsapat is hoppon maradt – csakhamar világossá vált, a sötétbe borult sportcsarnokban nem tudják megrendezni a Bőcs elleni, szombat estére kiírt bajnoki összecsapást.

Pedig Kósa István legénysége éppen elkapta a fonalat: utolsó fellépésén pontot szerzett a fehérgyarmati ,,pokolban”. Ott, ahová nem nyerni járnak a vendégek.

- Már pénteken sem tudtunk edzést tartani, ráadásul az EON csak március 19-re ígérte, hogy visszaállítja az áramszolgáltatást a városban - adta hírül Kósa István, a Demecser trénere.

- Ezért kénytelenek voltunk a Bőcs elleni hazai meccet lemondani. Jobb híján a játékosokkal együtt előbb szombaton megtekintettük a Mátészalka–Kisvárda, majd vasárnap a Nyírbátor–Nádudvar mérkőzést, legalább okosabbak és gazdagabbak lettünk némi tapasztalattal a riválisokat illetően. Ha minden jól megy, szerdán este remélhetőleg már gyakorolhatunk, igaz, csupán a gyorsaságfejlesztés és az erőnlét szinten tartása lehet a cél, a "hűvös" sportcsarnok egyelőre másra nem alkalmas. A labdás edzéseket leghamarabb a hét második felében tudjuk megvalósítani. Sajnálom, hogy a sikeres gyarmati kiruccanás után kiestünk a ritmusból, már-már kudarcként éltük meg a tétlenséget. A lendületétében megtört társaságot nehéz lesz felpörgetni a következő bajnoki találkozóra, ráadásul a mindenkire veszélyes Debrecenhez megyünk. Nem így terveztük, de az időjárásra nincs befolyásunk, ez van, még, ha szeretni nem is lehet...

A demecseriek számára amúgy is felettébb kalandosan alakul – a viszontagságos időjárást látva – tavaszinak csúfolt szezon. Mint azt korábban részletesen taglaltuk, alig három hete a csapat tagjai személyautókkal hagyták el Miskolcot, Szerencs előtt azonban az egyik jármű – elkerülhetetlen módon – az aszfaltcsíkon tátongó, vízzel telt gödörbe hajtott. A jobb első és hátsó gumi kiszakadt – csak az isteni gondviselésnek köszönhető, hogy a forgalmas útszakaszon senki nem ütközött a pórul járt járgánynak, és, hogy személyi sérülés nélkül sikerült megúszni az egyébként is vereséggel végződött borsodi portyát.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!