szon-sportoldal

2013.03.21. 13:39

Nyitott kaput döngetnek

Nyíregyháza - A Nyírsuli és az NYVSC egyesített erővel dolgozik a női futball fellendítéséért.

Nyíregyháza - A Nyírsuli és az NYVSC egyesített erővel dolgozik a női futball fellendítéséért.Kósa Árpád, a Nyírsuli Kft. ügyvezetője sajtótájékoztatón jelentette be: az eddigi köteléket szorosabbra fűzik a Nyíregyházi VSC-vel, immár együttes erővel dogoznak a női futball további népszerűsítése érdekében. Ezt célozta szerdán megtartott toborzó, amelyre több, mint húsz ifjú hölgy jelentkezett – jöttek volna mások is, de egyéb elfoglaltságok miatt most még nem tudták megmutatni magukat. A feltételeket persze iparkodnak megteremteni, abszolút európai körülményeket kívánnak biztosítani (edzőtábor, szerelés) a jövő csillagainak.

Mindenesetre a sportág fellendítése olyannyira komoly szándék a nyírségi megyeszékhelyen, hogy a Nyírsuli és az NYVSC megalapította a női labdarúgó szakosztályt, ennek élén Kósa János igyekszik koordinálni a feladatokat.

A frissen kinevezett, edzői teendőket is ellátó szakember elárulta. az elmúlt hetekben jó néhány városi iskolát felkerestek, ennek eredményeként 1-6. osztályos tehetségek pallérozásával indul a munkát – heti két edzéssel a Városi Stadionban.

Természetesen a kapu bárki előtt nyitva áll, annál is inkább, mivel sokan nem is hallottak arról, hogy létezik lehetőség... Pedig érdemes próbálkozni, elvégre a Magyar Labdarúgó Szövetség feltett szándéka, hogy a belátható időn belül kötelezővé teszi valamennyi élvonalbeli klub számára a női együttes „üzemeltetését”.

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!