szon-sportoldal

2013.03.26. 13:04

Tavaszváró Nyuszi-futás

Nyíregyháza - A legfontosabb, hogy jó idő legyen a szombati programra, amelyet a Városi Stadionban rendeznek.

Nyíregyháza - A legfontosabb, hogy jó idő legyen a szombati programra, amelyet a Városi Stadionban rendeznek.

Megvan az a vicc, amikor két finn beszélget az előző évi tavaszról, és megegyeznek abban, hogy az egy nagyon szép keddi napra esett...? Ha valahol, akkor a Nyírsuli Kft.-nél bíznak abban, hogy a kikelet időszaka hazánkban ennél hosszabb időszakra terjed majd ki, ám ha mégis egy napos lesz, akkor nagyszombatra, vagyis március 30-ra esik.

Ekkor rendezik ugyanis a Városi Stadionban a hagyományos, huszonkettedik alkalommal életre keltett Nyuszi-futást, amely másodszor viseli a Szabolcs Takarékszövetkezet nevet, köszönhetően a pénzintézet támogatásának. Szóval, az időjárás kegyességének fontosságát éppen akkor ecsetelték a keddi tájékoztatón jelenlévők (Kósa Árpád, a házigazda Nyírsuli Kft., Kola János, a Szabolcs Takarékszövetkezet és Dusinszki József, az esemény alatt a pékárukról gondoskodó Nyíregyházi Kenyérgyár ügyvezető igazgatója), amikor odakint szakadt a hó, amit nagyon jó lenne szombatra elkerülni. Mindenesetre a televíziósok kedden a Mikulás-futáshoz könnyebben tudtak volna vágóképeket készíteni, mint a húsvét előtti megmozduláshoz...

A szombati program azonban arra utal, hogy a Nyuszi-futás van soron: az ovisokra 300, az 1-4. osztályosokra és a családi futáson résztvevő felnőttre és gyermekre 400, a felső tagozatosokra 600 méter leküzdése vár. Valamennyi kategóriában külön díjazzák a dobogósokat, de minden célba érkező tombolasorsjegyet kap, amellyel a közel harminc felajánló értékes nyereményeit lehet megnyerni.

A betétszámok között olyanok szerepelnek, mint a megszokott tojáselkapó-verseny és újdonságként a locsolóversmondó-verseny. És a napirendi pontok között szerepel egy meglepetés fedőnevű akció is, amelyet a médiahad kitartó érdeklődése ellenére sem fedtek fel az illetékesek.

Mindegy, a legnagyobb meglepetés úgy is az lenne, ha szombatra végre kitavaszodna...

Nyuszi-futás

Szombat, Városi Stadion

10.00: megnyitó

10.10: zenés bemelegítés Zumba Mimivel

10.20: 400 méter kocogás hírességekkel

10.30: óvodás futás (300 m)

10.40: futás alsó tagozatosoknak (400 m)

10.50: felső tagozatos futás (600 m)

11.00: családi (1-1 felnőtt és gyerek) futás (400 m)

11.10: meglepetés program

11.20: locsolóversmondó-verseny

11.45: tojáselkapó-verseny

12.00: tombolasorsolás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!