szon-sportoldal

2013.04.22. 12:10

Kihozták belőle a maximumot

Nyíregyháza - A hatodik helyről kezdték a hazai rendezésű nyolcas döntőt és bronzéremmel fejezték be.

Nyíregyháza - A hatodik helyről kezdték a hazai rendezésű nyolcas döntőt és bronzéremmel fejezték be.

Hét éven belül harmadszor rendezett országos fiú junior (U18) bajnoki döntőt Nyíregyháza, és a házigazda csapat másodszor szerzett érmet. A két évvel ezelőtti bajnoki cím után a vasárnap a bujtosi csarnokban véget ért eseményen bronzérmes lett a Nyírsuli Kosárakadémia-NYKK csapata. Miután a nyolcas döntőt hatodik kiemeltként kezdte a házigazda, úgy tűnik, a megszerzett bronzéremmel kihozta a maximumot. Így érezni ezt belülről is?

– Nagyon jó eredményt értünk el, főleg a tavalyi tizenharmadik helyezés tükrében – adott választ Sitku Ernő, aki Siska Jánossal közösen készítette fel a csapatot a viadalra. – A srácok mindent beleadtak, összességében jól is játszottak, persze, a Debrecen elleni elődöntőt mi sem úgy képzeltük el, ahogy az végül elsült. Emiatt még a bronzmérkőzés előtt is lógtak az orrok, de végül sikerült annyira feltüzelni a társaságot, hogy megszerezzük az érmet.

Mit jelent a nyíregyházi kosárlabdázás számára az elért eredmény?

– Elsősorban azt, hogy utánpótlásnevelés terén továbbra is a legjobbak közé tartozunk, és ezt országosan, a szövetség berkein belül is elismerik – mondta a Nyírsuli Kft. szakmai vezetőjeként is megszólaló Sitku Ernő. – A legfontosabb értékmérő persze az, hogy a klub felnőttcsapatában idővel hányan válnak meghatározó játékossá, de azért a junior korosztályban már az eredményesség sem másodlagos, így igenis van értéke ennek a bronzéremnek. Ami pedig engem illet, első edzői munkámmal az első érmet szereztem, így számomra különösen kedves az elért eredmény. Jár érte a köszönet mindenkinek, aki dolgozik vagy dolgozott a csapat tagjaival, így segítőmnek Siska Jánosnak valamint Gombkötő Norbertnek, Ferenczi Tamásnak, Zentai Leventének és Boczkó Ádámnak.

A nyíregyházi csapat nemcsak bronzéremmel, hanem egyéni díjakkal is gazdagodott az eredményhirdetés során, Molnár Marcell lett a torna legjobb védőjátékosa, míg Varga Márton a legjobb hazai játékosnak járó különdíjat kapta.

Névsorolvasás

A Nyírsuli Kosárakadémia-NYKK junior bajnoki bronzérmes csapatának tagjai

A játékoskeret: Czura Attila, Drevenyák Dávid, Dudás Máté, Juhász Ádám, Kathi Imre, Keul Márton, Kósa Dániel, Kósa Tamás, Major József, Molnár Marcell, Skorcov Gergő, Szabó György, Szondi Ákos, Varga Márton, Vida Zoltán.

Edzők: Sitku Ernő, Siska János.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!