szon-sportoldal

2013.04.18. 19:32

Marci legyőzte a kiemelt japánt

Nyíregyháza - Az első kétszáz helyezett között jegyzett teniszező ellen nyert Fucsovics a kínai verseny nyolcaddöntőjében.

Nyíregyháza - Az első kétszáz helyezett között jegyzett teniszező ellen nyert Fucsovics a kínai verseny nyolcaddöntőjében.

A második helyen kiemelt japán Hiroki Morija (184. a világranglistán) testén át bejutott a legjobb nyolc közé a kínai Csengtuban Fucsovics Márton (397.). A nyíregyházi teniszező az első szettet 6:3-ra nyerte, majd következett a fordulatos második játékrész, amelyben előbb a japán vezetett brékelőnnyel 3:2-re, aztán Marci fordított, mígnem Morija 5:4-nél a szettgyőzelemért adogatott. Marcinak sikerült hárítania a vészt, aztán 6:5-ös vezetésénél brékkel zárta le a mérkőzést.

Fucsovics ezzel a győzelemmel is igazolta, hogy nem véletlenül vágyik előrébb a világranglistán, az újabb lépést pedig a pénteki negyeddöntőben teheti meg az ausztrál Nick Kyrgios (331.) ellen, akit a nyolcadik helyen emeltek ki a 15 ezer dollár összdíjazású, kemény pályás ITF-future-viadalon.

ITF-future-verseny

Csengtu (Kína), 15 ezer dollár, kemény pálya

Férfi egyes. Nyolcaddöntő: Fucsovics–Morija (japán, 2.) 6:3, 7:5.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!