szon-sportoldal

2013.04.12. 11:27

Nyirádon is kezdődik a szezon

Nyirád - Száz autóra számítanak a hét végi Révész Kupa szervezői.

Nyirád - Száz autóra számítanak a hét végi Révész Kupa szervezői.Nagy pörgésre számítanak a szervezők április 13-14-én a Nyirádi Motorsport Centrumban. Három fronton mérkőznek meg egymással a versenyzők, hisz a rallycrossozók a második bajnoki futamhoz érkeznek, az autocrossozók itt kezdik az idényt, és az elmúlt évi nagy sikerű amatőr verseny folytatásaként ismét „tetemre hívhatják egymást” az utcai vagányok. A Révész Kupa nemzetközi rangját pedig az adja, hogy az autocrossozóknál azon túl, hogy ez lesz az osztrák bajnokság nyitó versenye, a futam egyben a Közép-Európai Zóna Trófea állomása is lesz.

Mindent egybevetve tehát színültig megtelik a depó, hisz aki él és mozog ott lesz a nyirádi arénában. A rallycrossozók legnagyobb csatáját nagy valószínűséggel ezúttal is a hétszeres bajnok Harsányi Zoltán és az autocrossozó Európa-bajnok Kárai Tamás vívja majd, de jelezte részvételét a magyar versenyzők körében csak Lajosként hívott Alois Höller is. Vele is számolni kell, mint ahogy a máriapócsi első versenyen harmadik helyet szerzett Mózer Attilával, vagy a dobogóról épphogy lecsúszott Révész Bálinttal.

Az autocrossozóknál itt mutatja be vadonatúj szöcskéjét a super buggyban érdekelt Ábrahám Károly, és mivel az EB-sorozat csak később indul, jó lehetőségnek látja a tréningre ezt a versenyt Szabó Krisztián is, aki a buggy1600-ban szeretne dobogóra kerülni az idén.

A verseny szombaton elkezdődik az előfutamokkal, amelyek vasárnap folytatódnak, hogy aztán délután a döntők során kiderüljön, ki a legjobb Nyirádon?

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!