szon-sportoldal

2013.04.08. 12:17

Tézis: ez a magas emberek sportja

Nyíregyháza - Megilletődöttség nélküli, bátor támadójátékkal rukkolt ki Szombathelyen az NYKK.

Nyíregyháza - Megilletődöttség nélküli, bátor támadójátékkal rukkolt ki Szombathelyen az NYKK.

Lehet-e elégedett az edző egy 24 pontos vereséggel? Merthogy a középszakasz alsóházi mezőnyét az utóbbi időben leiskolázó, a rájátszás során akár az élcsapatokra is minden bizonnyal veszélyt jelentő Szombathely otthonában elszenvedett szombati 104–80-as Marso-NYKK-vereséggel azért nem jött el a világ vége.

– Elégedett csak akkor lettem volna, ha nyerünk, és ettől azért összességében elég távol álltunk – felelte a feltett kérdésre Ferenczi Tamás, a nyíregyházi csapat szakvezetője. – A gondolattal persze eljátszhatunk, hogy mi lett volna, ha Anthony Nelson combizomsérülés miatt nem válik ki a játékból a második negyed közepén, amikor döntetlen körüli volt az állás. Ezt követően csökkent a rotációs lehetőségünk, a szombathelyiek pedig kihasználták a hosszabb kispadjuk nyújtotta lehetőséget. Az viszont tény, hogy a mérkőzés során megilletődöttség nélküli bátor, ugyanakkor fegyelmezett és a taktikai utasításokat követő játékot nyújtott a csapat. És bár a nagyszünetben még jobban álltunk ellenfelünknél a lepattanólabdák megszerzését illetően, a végére azért érvényesült a tézis, miszerint a kosárlabda a magas emberek sportja. A centik és kilók tekintetében jobban álló hazaiak ugyanis fizikailag felőröltek bennünket. Próbáltunk frissíteni, így juthatott játéklehetőséghez Kósa Tamás és Czura Attila is, mert törvényszerű, hogy a kulcsemberek nem bírják negyven percen át a tempót.

A nyíregyháziak számára még két mérkőzést tartogat a bajnokság: szombaton a már kiesett Debrecen vendégei lesznek, április 21-én pedig azt a Szegedet fogadják, amellyel a Zalaegerszeget is idesorolva különversenyt folytatnak a tizedik helyezés megszerzéséért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!