szon-sportoldal

2013.04.05. 10:11

Újítás helyett betegápolás

Nyíregyháza - A kialakult helyzetben a tisztes helytállás lehet a célja Szombathelyen az NYKK-nak.

Nyíregyháza - A kialakult helyzetben a tisztes helytállás lehet a célja Szombathelyen az NYKK-nak.

Anthony Nelson könyökén dunsztkötés, Polyák László mandulája begyulladva, Boldizsár Ferenc térde orvosi beavatkozásra vár, Molnár Marcell combjában részleges izomszakadás és Mondzinger Márk is hagyott ki edzéseket betegség miatt. A sérült- és beteglista felsorolásából is kitűnik, hogy nem a legjobb előjelekkel várja a szombati, szombathelyi mérkőzést a Marso-NYKK, amelynek az alsóházi középszakasz legerősebb csapata lesz a házigazdája.

– A kéthetes bajnoki szünetre azt terveztük, hogy megújítjuk a védekezési és támadási repertoárunkat, amire azért is szükségünk van, mert Bennet Davis távozása és Boldizsár Ferenc kiválása miatt alacsony szerkezetre kellett váltanunk – mondta Ferenczi Tamás, a nyíregyháziak vezetőedzője. – Ebből nem sok minden valósult meg, mert a betegségek és sérülések miatt több edzésen is nagyon foghíjas volt a csapat. Abban azért reménykedhetünk, hogy Nelson, Polyák és Mondzinger vállalni tudja a játékot, de Boldizsár és Molnár szerepeltetésére nincs esély.

Tekintve, hogy a Szombathely egyre másra gyűjti a magabiztos győzelmeket az alsóházban, lehet-e reális bravúrszerzési esélyről beszélni az idegenbeli találkozó előtt?

– Kétségtelen, nem mi vagyunk az esélyesek, az elsődleges célunk a tisztes helytállás – így Ferenczi Tamás. – A Szombathely jó formáról árulkodik, hétközben az osztrák bajnokság egyik élcsapata, a Traiskirchen ellen is nyert felkészülési mérkőzésen. Nem feltartott kezekkel utazunk, a körülményekhez képest szeretnénk minél jobban megnehezíteni ellenfelünk dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!