szon-sportoldal

2013.05.09. 13:28

Evés közben jött meg a baktai étvágy

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A legjobb formában lévő szabolcsi csapat a tavasz legjobbját fogadja, a Kanyár ellen javítana a Várda.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Labdarúgó NB III. Tisza-csoport: A legjobb formában lévő szabolcsi csapat a tavasz legjobbját fogadja, a Kanyár ellen javítana a Várda.

Még szokni kell: immár nem a Kisvárdáé a bajnokság leghosszabb veretlenségi sorozata. A címvédő vasárnap Létavértesen nem jutott 43-ról 44-re, egyúttal átadta az általa birtokolt címet legyőzőjének, amely kilenc forduló óta őrzi veretlenségét.

Most pedig a Baktalórántháza készül átvenni a stafétát. Amennyiben a nyírségiek meg tudnák leckéztetni a Loki utánpótlásárára építő létaiakat, akkor ők büszkélkedhetnének a jelenlegi legjobb formában lévő NB III-as csapat címmel a Tisza-csoportban. Motivációnak egyik csapat sem lesz híján, hiszen a hajdúságiak számára még nem elérhetetlen a biztos bennmaradást érő második hely, a Bakta pedig az osztályozót jelentő hatodik pozícióra gyúr.

Megint az utolsó szalmaszál

Csakúgy, mint a Tiszakanyár. A kanyári társulat hétről hétre az utolsó szalmaszálba kapaszkodik, és a Diósgyőr II, a Tiszaújváros valamint a Szatmár Unió legyőzésével rendre meg is ragadta azt. Ha szombaton sem csúszna ki a kezéből, az óriási meglepetést jelentene, hiszen a létai vereség után a bajnoki aranyhoz azért kézzel-lábbal ragaszkodó Várda SE vendégeként lép fel a bő egy hét alatt kilenc ponttal gyarapodó társulat. A Bakta és a Kanyár a Hajdúböszörményt üldözi, utóbbival az Ibrány futballozik szombaton, és nem is lenne reménytelen a pontszerzése, ha nem küszködne temérdek gonddal a legutóbb a Nyírbátorral szemben alulmaradó együttes.

A Szatmár Uniónál is reménykeltően indult a tavasz, de a tiszakanyári vereséggel végleg elszállni látszik a megkapaszkodás esélye. Ezzel együtt a gyarmatiak számára kötelező a győzelem a zsinórban húsz vereségnél tartó diósgyőri fiatalok otthonában. A Nagyecsed számára már csak a becsület a tét, nem úgy Nyírbátorban: a Hajdúszoboszlót fogadó csapat a Cigánddal, a Tiszaújvárossal és a Létavértessel áll harcban a második helyért. Sok tehát az eszkimó és kevés a fóka, így Németh Károly edzői hazai debütálása alkalmával nem teheti meg a csapat, hogy otthonában hullajtson pontokat.

23. forduló (kezdés: 16.30): Szakvezetői várakozások

Szombat

Várda SE (1.)–Tiszakanyár (7.)

Révész Attila, kisvárdai edző: – Tisztában vagyunk vele, hogy a tiszakanyáriak nagyon meg szeretnék szerezni a hatodik helyet, ezért roppant fontos nekik a mérkőzés. Ráadásul a két egyesület hagyományosan jó kapcsolatot ápol egymással, mégis nekünk most a saját érdekünket kell szem előtt tartanunk, és a bajnoki cím bebiztosítása érdekében ezen a mérkőzésen csak magunkkal szabad foglalkozni, és mindent meg kell tennünk a győzelemért. Brankovics Péter, Ivan Szkunzjak és Petranics Szergej sérülés, Farkas Márton sárga lapok miatt nem játszhat.

Koskovits György, tiszakanyári edző: – A héten két nagyon fontos dolog töltötte ki a napjainkat. Az egyik a sérültek és betegek „összekovácsolása” volt, a másik pedig az érettségiző játékosaink számára a vizsgán való helytállás. Nagyon szeretnénk minél előrébb végezni, eddig sikerült a reményt életben tartani, bízunk benne, hogy a szombati forduló után is marad még sanszunk a hatodik hely megszerzésére.

Baktalórántháza (9.)–Létavértes (5.)

Illés László, baktalórántházi játékos-edző: – Utólag a hétvégi szoboszlói mérkőzésről annyi a véleményem, hogy néhány csatát már megéltem, és azt a meccset a „kisasszonyfutball” kategóriába sorolnám... Szombaton is komoly feladat vár ránk, hiszen nagyon motivált és kiválóan felkészített, fiatal, erős gárdával találkozunk, és mivel evés közben jön meg az étvágy, szeretnénk folytatni jó sorozatunkat.

Nyírbátor (2.)–Hajdúszoboszló (8.)

Németh Károly, nyírbátori edző: – A legutóbbi ibrányi mérkőzésen akadtak jó időszakaink, de nem voltunk igazán meggyőzőek, hogy így legyen, azért még dolgoznunk kell. Azt látom, hogy egyre kiélezettebb a harc a második helyért, minden gólnak és pontnak jelentősége lehet a végelszámolásnál. Ezért nagy akaratra és még nagyobb összpontosításra lesz szükségünk, hogy szombaton otthon tartsuk a három pontot. Kóka Róbert és Pálvölgyi Balázs sérüléssel bajlódik, de bízom benne, hogy mindkettőjükre számítani tudok.

Hajdúböszörmény (6.)–Ibrány (11.)

Bíró Csaba, ibrányi edző: – Reménykedünk a tisztes helytállásban, de helyzetünket nehezíti, hogy nyolc sérültünk, és Kovács Norbert személyében eltiltott játékosunk is van. Reménykedem, hogy a maródiak közül néhányan vállalni tudják a játékot, ha nem, akkor fiatalokkal egészítjük ki a keretünket.

Tiszaújváros (4.)–Nagyecsed (12.)

Mircea Bolba, nagyecsedi edző: – Létszámban még annyian sem leszünk, mint a múlt héten, de azért becsülettel fogunk küzdeni, hogy tisztes eredményt érjünk el.

Vasárnap

Diósgyőr II (14.)–Szatmár Unió FC (10.)

Virovecz Pál, a Szatmár Unió edzője: – A diósgyőri fiatalok ebben az idényben sehol, senkinek nem adják olcsón a bőrüket, mi is nehéz mérkőzésre számítunk, és csak maximális figyelemmel valamint fegyelemmel tudjuk a célunkat elérni, ami természetesen a győzelem. Petru Costea továbbra is sérült.

További mérkőzés, szombat: Cigánd (3.)–Debreceni EAC (13.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!