szon-sportoldal

2013.05.11. 10:40

Fontos meccs lesz a nánási

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Kézilabda Klub még versenyben van a harmadik helyért.

Nyíregyháza - A Nyíregyházi Kézilabda Klub még versenyben van a harmadik helyért.Keleten a helyzet változatlan. A másodosztályú férfi kézilabda-bajnokság ezen csoportjában az első négy helyen nem történt váltás, a Mezőkövesd két körrel a zárás előtt az arany kapujában, mögötte a csalódott Balmazújváros. Harmadik a Törökszentmiklós, míg azonos pontszámmal mögötte ott posztol a Nyíregyházi Kézilabda Klub. Ugyan az ötödik Eger is ugyanannyi egységgel bír, ám a hevesieknek már csak egy meccsük van hátra.

Gyöngyösiek egymás között

A nyíregyháziak legutóbb elszenvedték a bajnokságban első hazai vereségüket, ám a törökszentmiklósiak is elvéreztek, így tovább tart a bronzcsata. A szentmiklósiak egyébként a hét végén Ózdon meccselnek.

Azért, hogy a nyíregyháziak dobogós reményei tovább éljenek, vasárnap nyerniük kell a Hajdúnánás vendégeként. A két csapat őszi, nyíregyházi meccsét 35–29-re a nyírségiek nyerték, az esély tehát meg van a sikerre.

– Úgy vélem, hogy a legfontosabb a jó védekezés és kapusteljesítmény lehet majd Hajdúnánáson. Ez alapot adhat a gyors és eredményes kontrákra. A felállt fal elleni támadásban türelmesnek kell lennünk, és végig koncentráltan kell majd játszanunk. Bízom benne, hogy győztesen térünk haza, és akkor még megmarad az esélyünk a harmadik hely megszerzésére is – vélekedett Vasas György, aki az őszi, hazai meccsen öt góljával a legeredményesebb nyíregyházi volt.

A nánásiaknál is játszanak gyöngyösiek, így a házi gólkirály Nigrinyi Tibor és Debreczeni Dávid. A nyírségi oldalon ott lesz Tamási Zsolt kapus és Koller Tamás, így számukra egy külön kis meccs is lesz anyaklubbeli társaikkal.

KM-ML

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!