szon-sportoldal

2013.11.08. 10:00

Csendes pihenő után munkás lesz folytatás

Megyei csapatok egymás ellen – csak a Fehérgyarmat marad ki a „szórásból”.

Megyei csapatok egymás ellen – csak a Fehérgyarmat marad ki a „szórásból”. Erős a felhozatal. Mármint a megyei összecsapásokat illetően. Mindjárt három házi rangadót tudnak le az aktuális, hetedik bajnoki körben – valamennyit szombaton, azonos időpontban (kezdés:18 óra). Mindazonáltal a férfi kézilabda NB II. Észak-keleti csoportban érdekelt együttesek rákészültek a soros fellépésre a munkásnak ígérkező folytatásra – egy kivétellel csendes pihenőt tartottak az elmúlt hét végén.

A Nyíregyházi Főiskola-Nyírsuli egyedüliként játszott és szenvedett tisztes vereséget Berettyóújfaluban. Noha a sereghajtó újonc gárda továbbra is első pontjára ácsingózik, a Mátészalkai MTK elleni összecsapás a házigazdának legalább annyira kardinális jelentőségű. A szatmáriak ugyanis csupán egy hajszállal állnak jobban, éppen a nyíregyházi titánokat előzik a táblázaton.

Alig néhány hónapja a TiszavasváriKisvárda mérkőzés a szezon csúcstalálkozójának számított, momentán viszont a középmezőnybe szorult hazai egylet (7. hely) legfeljebb abban reménykedhet, hogy megszorongatja a címvédő, pillanatnyilag is meghatározó szerepet betöltő látogatót.

Szó se róla, a Demecsernek (10. hely) is komoly kihívás a Nyírbátorral szembeni meccs. A vendégek éllovasként érkeznek: hat őszi partijukból ötöt megnyertek, csupán egyet adtak döntetlenre. Ugyanakkor Kósa István edző habitusát ismerve, gyaníthatóan „oda teszi magát” a demecseri legénység, amiből akár izgalmas csata is kerekedhet.

Noha a Fehérgyarmat (4. hely) ezúttal kimaradt a „szórásból”, könnyűnek éppen nem nevezhető leckének próbál minél jobban megfelelni. A saját katlanjában nagy alakításra bármikor képes Csapos-csapat szombaton (18 óra) a tabella harmadik helyre felférkőzött Debreceni EAC-ot fogadja.

Ugyancsak szombaton folytathajta sikeres menetelését a Kisvárda (4. hely) női különítménye. A szabolcsiak az alsóházba szorult Adács otthonában zsinórban negyedik győzelmüket is behúzhatják. A Kölcsey DSE-Nyíregyháza (8. hely) Miskolcra hivatalos: a hetedik borsodi társulat két ponttal gyűjtött többet, a különbség akár el is tűnhet vasárnapi meccs után...

KM-KT

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!