szon-sportoldal

2014.02.26. 11:32

Mattokkal aratják a sikereket

Nagyhalász - Az nem vitás, hogy milyen nagy hatással van a sakk a személyiségre. Fejleszti a gondolkodást, a kombinációs készséget, s megtanít arra, hogy a célok érdekében olykor áldozatokat kell hozni.

Nagyhalász - Az nem vitás, hogy milyen nagy hatással van a sakk a személyiségre. Fejleszti a gondolkodást, a kombinációs készséget, s megtanít arra, hogy a célok érdekében olykor áldozatokat kell hozni. A nagyhalászi általános iskola diákjai immár órarend keretében tanulják a sakk titkait, mégpedig igen eredményesen, amit az is jelent, hogy az országos versenyeken nemcsak sakkban tartják a kortársakat, hanem mattot is adnak.

Mindennek bizonyítéka az a sok fényesen csillogó érem, amikkel hazatértek a Csuha Antal Baptista Általános Iskola tanulói.

– Iskolánkban nagy hagyományokra tekint vissza a sakk. A 2013/2014-es tanévben új lendületet kapott a népszerű játék oktatása, hiszen az első osztálytól felmenő rendszerben órarendi keretek között ismerkednek tanulóink a fekete-fehér tábla rejtelmeivel Kormány László pedagógus irányításával. A nagyobbakkal pedig heti két alkalommal dr. Gunyecz Zoltán sakk nagymester foglalkozik – tájékoztatta lapunkat Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna Csuha Antal Baptista Általános Iskola igazgató-helyettese. – A kitartó munka meghozta gyümölcsét, hiszen az éremesővel záródó százhalombattai, budapesti, tokaji versenyek után eddigi legsikeresebb megyei diákolimpiai szereplést tudhatjuk magunk mögött.

A további részletek a kelet.hu-n és a Kelet-Magyarország 2014. február 26-i számában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!