szon-sportoldal

2015.09.30. 15:11

Megérte váltani: túl az „igazi” premieren

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Halász András és Tarnavölgyi Gergely az újabb szabolcsi NB I-es játékvezetői páros.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Halász András és Tarnavölgyi Gergely az újabb szabolcsi NB I-es játékvezetői páros.

Vezette: Halász, Tarnavölgyi – a bő egy hónapja kezdődött élvonalbeli bajnokság szinte minden fordulójában kapott feladatot a szabolcsi játékvezetői páros. Eleinte női mérkőzéseken találkozhattunk a kettős nevével, a múlt héten viszont eljött az igazi premier ideje: Halász András és Tarnavölgyi Gergely vezette a Tatabánya–Cegléd NB I-es férfimérkőzést – a bányászváros teltházas Földi Imre-csarnokában, ahol akkor avattak a létesítmény vadonatúj padlóborítását is.

A harmincas éveik elején járó fiatalemberek három éve működnek együtt, és fokozatosan lépdeltek előre a ranglétrán: az első közös évükben NB II-es és NB I B-s női mérkőzéseket vezettek, tavaly már rendszerint NB I B-s férfimeccseket dirigálhattak, közben pedig a Gyöngyös–Juniorválogatott mérkőzésen az élvonal levegőjébe is beleszagolhattak.

Veretes játékosmúlt után

Szálfa termetük nemcsak tekintélyt parancsol a pályán, hanem azt is sugallja, hogy játékosmúlt is áll mögöttük. A tiszavasvári illetőségű Halász András szülővárosának csapatában NB II-es és NB I B-s mérkőzéseket is játszott, a játékosként nagyobb karriert befutott Tarnavölgyi Gergely pedig a Nyíregyháza mellett debreceni és százhalombattai színekben is szerepelt az élvonalban, sőt, Skaliczki László szövetségi kapitány a válogatottban is számított rá, egy ausztriai tornán együtt lehetett fent a pályán a jelenleg Veszprémben játszó Nagy Lászlóval. Mindketten a játékvezetői karrier építése miatt hagytak fel az aktív játékkal – a bírói előremenetel arról árulkodik, hogy megérte.

A teljes cikk a Kelet-Magyarország 2015. október 1-jei számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik