szon-sportoldal

2015.11.11. 13:10

Ezúttal műfüvön rúgják majd a labdát az évnyitó teremtorna résztvevői

Nyíregyháza - Harminchat csapat a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupán, most a Filo Focicsarnokban.

Nyíregyháza - Harminchat csapat a Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupán, most a Filo Focicsarnokban.

Ismét sportosan indítjuk a következő esztendőt, hiszen január elején jön a hagyományos Kelet-Magyarország-Eissmann Hungária Kupa országos pénzdíjas teremtorna. A jubileumi, tizedik torna két elődöntője és fináléja a rendes játékidőkben nem hozott gól, izgalmakat viszont annál inkább: háromszor is a kilencméteres-párbaj döntött. A legvégső az újfehértó Martin Bertold javára, amely így gyűrte el a Ralda-Fém Kft együttesét. Hasonló izgalmakra most is van esély, ám nem a bujtosi csarnokban, amelyet felújítanak. Nem először ad otthont a tornának a Filo Focicsarnok, amely műfüves borítása kedvelt a teremspillerek körében.

- Miként azt mindig kihangsúlyozom, az Eissmann Automotive Hungaria Kft. számára fontos az ilyen társadalmi szerepvállalás, a szabadidősport támogatásával szeretnénk még népszerűbbé tenni a rendszeres mozgást, erre remek lehetőséget ad a teremfoci. Örömteli, hogy közel nyolcszáz dolgozónk nagy merítési lehetőséget ad számunkra és nekünk is van csapatunk, amle részt vesz a nyíregyházi kispályás bajnokságban. A tornán is indulni fogunk, remélhetőleg a találkozók harcosak, de sportszerűek lesznek - nyilatkozta a szerdai sajtójátékoztatón Lénárt Krisztián, a főtámogató Eissmann Automotive Hungaria Kft. gazdasági igazgatója.

-Örömmel állunk a hasonló rendezvények mögé, hiszen az egészségmegőrző és közösségformáló sportról van szó. Az előző torna több mérkőzés tapasztalhattam, hogy a résztvevőik komolyan veszik a mérkőzéseket, bízom benne, hogy a következő esztendős sokak számára indul majd sportosan és sikeresen – fűzte hozzá Nyéki Zsolt, a Kelet-Magyarország főszerkesztője.

Dajka László főszervező elmondta, hogy a három napos tornára harminchat csapatot várnak. Immáron kilencen jelezték indulásokat, elsőként a címvédő Marton Bertold. A torna január 8-án pénteken 14 órakor kezdődik, ekkor és másnap a kilenc négyes csoport tagjai körmeccseznek. A csoportok első és második helyezettjei automatikusan a kieséses rendszerben folytathatják. Ennek első köre után kilenc csapat marad állva, hozzájuk sorsolnak egyet a csoportharamdikok közül. Az öt győztes mellé újfent kihúznak egy újabb csoportharmadikat, a három találkozó nyertes jut majd a hármas döntőbe.

Tudnivalók

Összdíjazás: 500 ezer forint. Az első helyezett 200, a második 100, a harmadik 50, a negyedik 25 ezer forintot kap a serleg és az oklevél mellé.

Különdíjak: Legjobb mezőnyjátékos, legjobb kapus, gólkirály.

Játéktér: 42x22 m, oldalpalánkos.

Játékidő: 2x12 perc

Kapu: 5x2 m

A csapatokban 15 játékost lehet nevezni.

A tornával kapcsolatosan érdeklődni és nevezni Dajka Lászlónál (30/700-2158, [email protected]) lehet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!