szon-sportoldal

2015.11.23. 15:33

Kisvárda Master Good - Csapatban tartották magukat

Kisvárda - A pályahelyzet most még szomorú Kisvárdán, a negyedik helyen álló csapat ereje viszont örömre ad okot.

Kisvárda - A pályahelyzet most még szomorú Kisvárdán, a negyedik helyen álló csapat ereje viszont örömre ad okot.

Vigasztalanul esett szombaton Kisvárdán, de mire az NB II-es futballcsapat Rajczi Péter révén begyötörte a győztes gólt a Sopron elleni bajnokin (3–2), csendesedett az égi áldás.

– Szomorúak vagyunk amiatt, hogy eső után játékra szinte teljesen alkalmatlanná válik a pályánk, márpedig az őszi szezonban bőven volt ilyen meccsünk – utalt nemcsak a Sopron, hanem a Siófok, a Budaörs és a Dunaújváros elleni bajnokikra valamint a Békéscsabával szembeni kupameccsre Révész Attila szakmai igazgató, aki az eltiltott Soós Imre vezetőedző helyett nemcsak a meccselésre, hanem a mérkőzést követő nyilatkozatadásra is hivatott volt. – De már látjuk a kiutat, és tudjuk, hogy elkövetkező időszakban lényegesen jobb lehetőségeink lesznek, addig is bízunk benne, hogy a kevés tavaszi hazai meccsünkön nem lesz égi áldás. Ami a meccset illeti, úgy érzem, megérdemeltük a sikert, mert többet tettünk érte. A Sopron ugyanakkor remekül kihasználta, hogy a jobb oldali védekezésünk nem volt éppen tökéletes, ott többször is átjátszottak bennünket. A korábbiakban is ránk jellemző mentális erővel azonban a most is fel voltunk ruházva, küzdöttünk a végsőkig a három pontért. Kijelenthető, az év eleji bizonytalanságok után annyira összeértünk, hogy most már bárki ellen esélyekkel lépünk pályára.

Mivel ezt a meccset a ZTE elleni vereség előzte meg, a várdaiak nem tudták alkalmazni a „nem vesztes meccs utáni csapaton ne változtass” elvet. Olyannyira, hogy Tarczy Pál, Minczér Tibor, Müller Zsolt és Eszlátyi István személyében olyan rutinosabb futballisták léptek pályára, akik jó ideje nem kaptak lehetőséget. Kívülről úgy tűnt, éltek vele...

– Maximálisan – erősített meg Révész Attila azt, amit láttunk. – A korrektség azt kívánta meg tőlünk, hogy az őszi szezon hajrájában ezek a játékosok is kapjanak még egy-két lehetőséget. Boldog vagyok, hogy a keretünk erősségét bizonyítja, bátran nyúlhatunk valamennyi futballistánkhoz, azért is, mert az általunk elképzelt játékstílust immár a csapat valamennyi tagja a magáénak vallja. A beugrókról szólva, Tarczy meccslabdát hárított a hajrában, a két belső középpályás, Minczér és Müller dicséretére legyen elég annyi, hogy az ellenfélnél már az első félidőben lecserélték az ő partnerüket, Eszlátyi pedig a most látottak alapján csapatban tartotta magát, sőt meghosszabbította a tagságát.

Vagyis nevezettek jó eséllyel számíthatnak arra, hogy a szombati, szolnoki idényzárón is pályára lépnek.

KM-BT

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!