szon-sportoldal

2015.11.16. 12:18

Kisvárdai KC - Félidőnyi udvariaskodás

Kisvárda - A szünet utáni átlövőteljesítmény és a kapusok produkciója a vereség ellenére is biztató volt.

Kisvárda - A szünet utáni átlövőteljesítmény és a kapusok produkciója a vereség ellenére is biztató volt.

Feljutása óta először tért haza idegenből vesztes mérkőzést követően a Kisvárdai KC NB I B-s női csapata, amely vasárnap a Kispest NKK otthonában veszített 29–26-ra.

– Az eredmény viselhető, elfogadható és vállalható, hiszen ez a Kispest tavaly is tűzközelben volt, telis-tele NB I-es játékosokkal, az azóta történt változások pedig csakis erősítették a soraikat – mondta Rácz Sándor, a várdaiak edzője. – Nálunk külön kell értékelni a két játékrészt, az első félidőben kapott tizenkilenc és a másodikban beszedett tíz találat között erős a kontraszt, erre magyarázat lehet, hogy még mindig a csapatépítés fázisát éjük, ami – tapasztalatból tudom – nem rövid történet. A szünet előtti védekezésünket az udvariasság jellemezte, testi kontaktusba annyiszor kerültünk az ellenfél játékosaival, mint egy röplabdamérkőzésen. Annyira gyors volt a játék, hogy támadás és védekezés között nem tudtunk cserélni, akik pedig hátul hibáztak, azok elöl is beleszürkültek a játékba. Feltétlenül pozitívum, hogy a második játékrészre bevetett átlövők, a jobb oldalon játszó Dudás Georgina valamint Marija Gedroit eredményesen játszottak és a két kapus is pillére lehet a jövőben ennek a csapatnak.

A kisvárdaiak szombaton hazai pályán lépnek fel, a 16 órakor kezdődő összecsapáson a DVSC II lesz az ellenfél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!