szon-sportoldal

2015.11.02. 12:08

Marso-NYKK - Kínos és nyomasztó hosszú negatív sorozat

Nyíregyháza - Idegenben nagyon nem megy, és ezen a fogadkozások ellenére Szegeden sem sikerült változtatni.

Nyíregyháza - Idegenben nagyon nem megy, és ezen a fogadkozások ellenére Szegeden sem sikerült változtatni.

Hiába a jelentős vérátömlesztés a játékoskeretben, a nyíregyházi férficsapaton évről évre rajta az idegenbeli eredménytelenség bélyege. Az előző három bajnoki esztendőben csak egy-egy idegenbeli sikert tudhat magáénak a legénység: 2012-2013-ban Debrecenben, tavaly és tavalyelőtt csak és kizárólag Zalaegerszegen nyertek a nyírségiek. Utoljára idén januárban (miközben a teljes 2014-es naptári év idegenbeli győzelem nélkül ért véget...), vagyis a mostani negatív sorozat is kínosan hosszú. Pedig a bajnoki év elején megfogalmazott célok (felsőházba jutás) megvalósulásához az olyan meccseket, amilyennek előzetesen a szegedi ígérkezett, egyértelműen meg kellene nyerni.

– Tényleg nyomasztó az idegenbeli nyeretlenségünk, de amíg huszonkét eladott labdánk lesz egy mérkőzésen, addig nem is lehetünk sikeresek – erősítette meg a 97–87-re elvesztett NB I A csoportos bajnoki után tett nyilatkozatát Sitku Ernő, a Marso-Nyíregyháza szakmai igazgatója. – A nagyobbik baj pedig az volt, hogy ezeket a labdákat nem mondjuk a centerek bejátszásakor szórtuk el, hanem a felső posztokon, aminek következtében az ellenfél kettő az egy, vagy éppen három az egy elleni lerohanásokat tudott vezetni. Elterveztünk egy taktikát, amit arra alapoztunk, hogy a szegedi nem éppen fiatal csapat, és azt leszámítva, hogy az elején tetemes hátrányba kerültünk is, működött is a dolog. A harmadik negyedben álomszépen játszottunk, fel is zárkóztunk egy pontra, de aztán jöttek a megmagyarázhatatlan bakik. Még a végén, ötpontos különbségnél is lett volna esély, ám ekkor egy szabad labdát megszereztek a szegediek, holott mi voltunk helyzeti előnyben. Ezzel az utolsó esélyünk is elúszott. Sajnos, olykor irányító nélkül játszottunk...

Ha már irányító, az egyik újítást az jelentette erre a mérkőzésre, hogy a máskor dobóhátvédként foglalkoztatott Tate Unruh kapta meg a karmesteri pálcát. Ezek szerint nem vált be a váltás?

– Nem nagyon, de vele volt a legkevesebb baj, mind közül talán az a felállás működött a legjobban, amikor ő szerepelt egyes poszton – így Sitku Ernő. – El kell ismerni, nem tudtunk felnőni a feladathoz, idegenben főleg kevés az, amit szombaton nyújtottunk.

A nagyobb baj, hogy a hétvégén újra utazik a csapat, ezúttal is szombaton, a sokak által rettegett Körmend otthonába...

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!