szon-sportoldal

2015.11.03. 08:48

Nagy durranás gyulaji módra

Csenger, Nyírgyulaj, Nyíregyháza - A Csenger tizenhat, az Ezüstcsikó tizenkét – Kovács Erik hat – gólt szerezve fölényesen nyert.

Csenger, Nyírgyulaj, Nyíregyháza - A Csenger tizenhat, az Ezüstcsikó tizenkét – Kovács Erik hat – gólt szerezve fölényesen nyert.

Lehet még fokozni. Már a Veszprémben aratott győzelem sem volt piskóta, a hétfő esti diadal pedig igazán hangos durranás. A Nyírgyulaj élvonalbeli futsalcsapata idegenben gyűrte le azt a Dunaferrt, amely egy hete a szezon talán legelképesztőbb eredményét produkálta – Győrben ,,kapta el” a bajnoki címvédő, szinte verhetetlennek titulált mintaklubot.

Bár lassan a szabolcsiak is benevezhetnek a ki tud nagyobb meglepetést produkálni kategóriába. Kiváltképp, hogy meglehetősen tartalékos összeállításban léptek pályára Dunaújvárosban, mindazonáltal fittyet hánytak a hátráltató tényezőkre. A sérülését kiheverő Berecz Zsolt ismét kétszer villant, ráadásul Tóth Bence meglőtte első gólját a szezonban, és Polényi találata is kincset, jelen esetben három bravúrpontot eredményezett. No meg Pallai Gábor kapus is kiérdemelte a vállveregetést: a hajrában ugyanis kivédte a házigazdák szemét.

– A csapat harminc percig nagyon jól játszott, a hajrá viszont meleg volt, mert csökkent a koncentráció. A végén a szívünk, és Pallai Gábor kapus újabb győzelemhez segített minket –nyilatkozta Lovas Norbert, a Nyírgyulaj játékos-edzője.

Mindeközben az NB II-ben érdekelt Csenger alaposan kitömte a sereghajtó Nagykátát. A szatmáriak az első félidőben kilencszer köszöntek be, noha a szünet után kissé lazábbra vették a figurát,így is szép zakót osztottak ki ellenfelüknek – megszilárdítva második helyüket a tabellán.

– Hoztuk a kötelezőt egy szimpatikus csapat ellen, köszönöm a csapatnak, hogy pályára léphettem, egyben tiszta szívből gratulálok a Nyírgyulaj győzelméhez – üzent Szilágyi Sándor, a Csenger játékos-edzője.

A Nyíregyházi Ezüstcsikó éjszakai bevetést teljesített Gödöllőn, ahol csaknem 23 órakor ért végett a meccs. Kovács Erik egészen bizonyosan nem aludt bele a meccsbe, sőt, olyannyira éber volt, hogy hat gólig meg sem állt, Az Ezüstcsikó pedig tucatnyi találatot szerezve a kilencedik pozícióba nyomult előre a táblázaton.

Futsal

NB I., 7. forduló

Dunaferr–Nyírgyulaj KSE 3–4 (1–3)

Dunaújváros, 400 néző, v.: Zimonyi, Moldván

Nyírgyulaj: Pallai G. – Varga D., Berecz Zs., Lovas N., Siska G. Csere: Kriston D., Czerula Zs. Erdei Z., Tóth B., Oxi R., Polényi T., Pénzes Á. Játékos-edző: Lovas Norbert.

Gól: Berecz Zs. 2, Tóth B., Polényi T.

További eredmények: Berettyóújfalu–Rába ETO 0–1, Futsal Veszprém–Göcsej SK Zalaegerszeg 6–3, Aramis–Vasas 0–2.

A bajnokság állása:

1. Rába ETO 6 mérkőzés/15 pont, 2. Haladás 6/15, 3. Dunaferr 7/13, 4. Berettyóújfalu 7/11, 5. Veszprém 7/9, 6. Zalaegerszeg 6/9, 7. Nyírgyulaj 7/8, 8. Aramis 7/5, 9. Vasas 6/4, 10. Rubeola 5/3.

NB II., Keleti csoport, 8. forduló

Csenger Futsal–Nagykáta Futsal 16–5 (9–0)

Csenger, 500 néző, v.: Takács I., Kövér.

Csenger: Szabó J. – Mándi L., Bodó R., Pankotai I., Balogh P. Csere: Geletey Z., Szilágyi L., Osváth S., Szilágyi S., Kovács Sz., Balogh Á., Csernyi R., Juhász N. Játékos-edző: Szilágyi Sándor.

Gól: Szilágyi L. 3, Balogh Á. 2, Balogh P. 2, Bodó R. 2, Osváth S. 2, Kovács Sz., Mándi L., Pankotai I., Mázsás (öngól), Geletey Z.

Főnix ISE–Nyíregyházi Ezüstcsikó 3–12 (2–6)

Gödöllő, 80 néző, v.: Kozma, Deme.

Ezüstcsikó: Imrő L. – Kovács E., ., Horváth N., Lakatos L,, Orgován Gy. Csere: Horváth M., Makay R., ifj. Krizán S. Edző: Kis János.

Gól: Kovács E. 6, Horváth N. 2, Lakatos L., Makay R., Horváth M., Horváth N.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!